Usta: Samsun sahipsiz

Usta: Samsun sahipsiz
04.03.2022
A+
A-

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun’un; Dünyanın en büyük 5 fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – Emitt’e katılmamasını eleştirdi.

Turizm sektörünün önde gelen yerli ve yabancı tur operatörleriyle, bölgesel ve ulusal turizm tanıtma kurulları, hava yolları ve ulaşım şirketleri, arama motorları ve rezervasyon sistemleri, yazılım vb. şirketlerinin bir araya geldiği, Türkiye’nin de en büyük turizm fuarı olan Emitt’in 35’incisi bu sene 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.

Samsun’un fuarda yer almamasını eleştiren Usta, sosyal medya hesabından şu tepkileri gösterdi:

SAMSUN KATILMADI

110 ülke, 33.600 ziyaretçi ve 200 davetli tur operatörünün katıldığı fuar; pandemi ve pandemi sonrasında turizmde yaşanılacak gelişmeler açısından oldukça önemliydi.

Türkiye’nin dört bir yanından il ve ilçe belediyeleri bu fuara katılım sağladılar.

Ancak bilin bakalım, bu çok önemli fuara hangi şehir katılmadı?

Tabii ki Samsun!

PEKİ NEDEN?

Peki neden? Çünkü; iş şatafata-saltanata gelince milletin parasını gözünü kırpmadan çarçur edenler, Samsun için bu denli önemli bir meselede, 80 bin TL olan stant parasını ödemek istemediler. 

Haliyle, Samsun’dan fuara katılım sağlayan turizm firmaları tanıtımlarını başka illerin stantlarında yapmak zorunda kaldılar.

SAMSUN SAHİPSİZ

Bir kez daha görüyoruz ki Samsunumuz sahipsiz. Bir kez daha görüyoruz ki bu şehrin idarecilerinin derdi Samsun değil. 

Dertleri Samsun olsaydı; hava, deniz, kara ve demiryolu ulaşımı imkanı olan, kavşak noktadaki şehrimiz, kişi başı milli gelirde 81 il içinde 49. sıraya kadar geriler miydi?

Türkiye, 2022 yılında turizm gelirlerinden 35 milyar dolar beklerken; bir fuara bile katılmaya tenezzül etmeyen Samsunlu idareciler, bu gelirden nasıl pay almayı düşünüyorlar?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber