Usta Kavak’ta yapılmak istenen gübre arıtma tesisini eleştirdi

Usta Kavak’ta yapılmak istenen gübre arıtma tesisini eleştirdi
18.12.2020
A+
A-

Samsun Milletvekili, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Kavak ilçesine yapılan tesis hakkında konuştu.

Samsun’un Kavak ilçesi Mahmutlu Mahallesi sınırları içerisine kurulmak istenilen gübre arıtma ve kurutma tesisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Usta, “Mahallelinin, gerekli kurumlara yaptığı tüm itirazlara rağmen tesisin yapımı devam etmektedir’’ dedi.

Projeye Samsun’da ki bütün kurumların olumsuz görüş bildirmesine değinen Usta, ‘’Tarım İl Müdürlüğü projeyi uygun bulmamışken, Kavak İlçe Kaymakamlığı olumsuz görüşünü Samsun Valiliğine bildirmişken, Valilik ÇED projesini durdurma kararı almışken, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı neden bu projeye izin vermiştir?” dedi.

Hukuk Devleti kavramını vurgulayan Usta, “Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir ve yapılan her proje hukuki yollarla yapılmalıdır” dedi.

Usta, “Köy sakinlerinin Kavak İlçe Belediye Başkanlığına konu hakkında endişelerini bu projeyi mahalle yaşam alanı içerisinde istemediklerine dair yaptığı yazılı başvuruya neden cevap verilmemiştir?” dedi.

Köyün tek su kaynağı olan 150 yıllık köy pınarının kurumasından bahseden Usta, ‘’Tesis için sondaj çalışması yapılması halinde, bütün halkın hem hayvancılıkta hem de içme suyu olarak kullandığı pınarın kuruması riskinin gerekli kurumlara bildirilmesine rağmen bu yanlıştan dönülmemiş olup 150 yıllık köy pınarı bu firmanın sondaj çalışması sonucu kurumuştur’’ dedi.

Samsun’u kalkındıracak ve istihdam sağlayacak tüm çalışmalara destek vereceğini vurgulayan Usta, ‘’Bölgemizi kalkındıracak, istihdam yaratacak tüm çalışmaların destekçisiyiz ancak bu çalışmaların insan odaklı, çevreye zarar vermeyecek şekilde tamamlanması göz ardı edilmemelidir’’dedi.

Tüm sürecin takipçisi olacağından bahseden Usta, ‘’Samsun Milletvekili olarak oluşan mağduriyetin yetkililer tarafından derhal düzeltilmesi için sürecin takipçisi olacağım’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber