Üfürükçü üfledi 136 kişi korona oldu

Üfürükçü üfledi 136 kişi korona oldu
05.12.2020
A+
A-

Milliyet’ten Cihat Aslan’ın haberine göre Karadeniz bölgesinde bir köyde meydana gelen olayda, yaşlı bir amcanın koronaya yakalandığı öğrenildi. Yaşlı amcanın koronaya yakalanması herkesi şaşırttı. Çünkü amca yatalak ve evden çıkmıyordu. Yanına da kimse gitmemişti.

Karadeniz’de üfürükçü skandalı meydana geldi. Bir köyde kimsenin yanına gitmediği ve yatalak olan şahsın testinin pozitif çıkması ile birlikte yapılan araştırmalarda yanına şifa niyetine üfürükçü kadın çağırıldığı aynı kadının 135 kişiyi daha koronavirüs ettiği ortaya çıktı.

YATALAK HASTA POZİTİF ÇIKINCA…
Doktor, sosyal medya hesabı üzerinden olay ile ilgili yaptığı açıklamada, amcanın durumunun kötüye gitmesi sonrası köye üfürükçü bir kadın çağrıldığını öğrendiklerini söyledi. Doktor olay ile ilgili, “Bir de 80 yaşında kör ve yatalak bir amcanın hastaneye kaldırılmasıyla ilginç bir vaka yaşandı. Yaşlı amca pozitif çıkınca herkes şaşırdı. Çünkü hiç evden çıkmamıştı ve yanına da kimse gitmemişti. Öğrendik ki amcanın durumu kötüye gidince köye üfürükçü şifacı yaşlı bir teyze çağırılıyor. O teyzenin yaklaşık 120 temaslısını tespit ettik. Bu kişilerden test sonuçları pozitif çıkanların temaslılarıyla birlikte toplamda 136 pozitif vaka çıktı. 3 farklı köyde pozitif vakalarla temaslı yaklaşık 280 kişiyi karantinaya almıştık. Okuyup, üfledikleri arasında çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da vardı.”

OKEYE DÖRDÜNCÜ
Doktor açıklamasının devamında, yaylada kaçak çalıştırılan bir kahvehanede kumar oynayan 4 kişiden birinin pozitif çıktığı tespit edildi. Doktor, “Temmuz ayında da 4 kişi yaylada kaçak olarak çalıştırılan bir kahvehanede kumar oynamışlar. İçlerinden biri pozitif çıkınca, utana-sıkıla iki kişinin ismini verdi. İlk başta kumar masasındaki dördüncü kişiye ulaşamadık. İlk iki gün tespit ettiğimiz 28 pozitif vakanın ardından kumar masasının 4. kişisine de ulaştık. Tanınmış esnaflardan olan kişi, işyeri zarar görmesin diye kendisini saklamış. Tabii semptomları başlayınca hastaneye başvuruyor ve pozitif. Diğerlerinden 2-3 gün sonra tespit edebildiğimiz bu dördüncü kişi, biz tespit edene kadar yaklaşık 16 çalışanı ve onların da aile içi temaslarıyla birlikte 27 kişinin pozitif olmasına sebep olmuştu.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber