Uçak Fobisi nasıl tedavi edilir?

Uçak Fobisi nasıl tedavi edilir?
07.07.2019
A+
A-

Psikiyatri Uzmanı Dr. Enver GÜL, toplumda sıkça rastlanan fobilerden birisi olan uçak fobisinin önüne geçebilmek adına bilgilendirmede bulundu.

Uçak fobisi, özellikle panik atak ile bir araya geldiğinde kişinin hem ruhsal hem de fiziki sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğini ifade eden Dr. Gül “Aviofobi olarak isimlendirilen uçak fobisinin kimi kişilerde çocukluktan gelen deneyimlerden, kimi kişilerde ise hiç uçağa binmemiş olmalarından kaynaklanabileceğini belirtti.Bununla birlikte çevresel faktörler , uçak kazalarına dair edinilen bilgiler, etrafında bulunan kişilerin olumsuz ifadeleri, kişinin zihninde de önyargıların oluşmasına neden olabilir. Ancak daha önce defalarca uçak yolculuğu yapan kişilerin sonradan uçağa binememeleri , bindiklerinde yoğun kaygı ve korku yaşayarak ya da ilaç alarak yolculuk yapmaları, sıklıkla PANİK ATAK ile beraberdir ve panik atak tedavi edilmeden ya hiç yolculuk yapamazlar ya da yoğun sıkıntılı bir yolculuk yapabilirler.

Uçak Fobisi Nasıl Tedavi Edilir?
Uçak fobisi , kişinin yapısına göre farklı yöntemler kullanabilecek uzman bir hekim tarafından tedavi edilmelidir ..Kognitif terapi ,yüzleştirme, algı yapılandırması ,gevşeme egzersizleri gerekirse hipnoz vb. teknikler ayrı ayrı veya beraber kullanılabilir.. Agorafobi denilen PANİK ATAK’a bağlı bir durumdan dolayı binilemiyorsa esas olan panık atağın öncelikle bilişsel terapi vb. Yöntemlerle tedavi edilmesidir” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber