TüvTürk’te bayrak tartışması

TüvTürk’te bayrak tartışması
06.10.2019
A+
A-

TüvTürk Samsun Araç Muayene İstasyonu’na gelen bir Tır’da yer alan Türk bayrağı nedeniyle, araç muayeneden geçemedi. Araç sahibinin Ulaştırma Bakanlığı’nı aramasıyla, sorunun çözüldüğü öne sürüldü.

Samsun TüvTürk Araç Muayene İstasyonu’na Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer’in taşıma şirketine ait bir Tır muayene olmak için geldi. İddiaya göre Tır’da yer alan 30 cm’lik Türk bayrağı nedeniyle araç muayeneden geçemedi.

TÜVTÜRK’Ü ARADI TEPKİ GÖSTERDİ
UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer Samsun’daki istasyonda muayeneye giren Tır’ına, araçta Türk Bayrağı logosu olmasından dolayı muayenesinin onaylanmamasına sert tepki gösterdi. Özer, araç muayene istasyonun çağrı merkezini arayarak görevliye, ‘Türk Bayrağından ne istiyorsunuz’ diyerek “Türk Bayrağı bizim kahraman şehidimizin örtüsüdür. Aracımızın sağında ve solunda 30 santimetre ay yıldızdan kim ne istiyor. Alman markası olan Tüvtürk bizim araçlarımızdan bu bayrağı niye söktürüyor. Böyle bir yetkiniz var mı?” dedi.

TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİMİZİN ÖRTÜSÜ
Sosyal medyada paylaştığı görüntülerde Özer, telefonda “61 K 15555 plakalı aracımız şu anda istasyonda tekrar muayeneye giriyor. Arabalar üzerinde değişik resimlerle muayeneye giren araçlara şahit oluyorum. 30 santimetre ayyıldızdan kim rahatsız oluyorsa ülkeden gitsin. 30 cm’lik bir bayrak araca nasıl renk değişikliği veriyor. Ben bu bayrağı aracımda aksesuar olarak kullanmıyorum. Bayrağın dalgalanması için şehit veriyoruz. Ulaştırma Bakanlığını da arayıp konuyu ileteceğim. İstasyona yakın olsam o istasyona geleceğim ve o aracımı oradan kaldırmayacağım. Bayrak nasıl bir renk değişikliğine sebebiyet veriyor da ağır kusur veriliyor. Türk bayrağından daha güzel bir renk mi var da renk değişikliğine sebebiyet veriyor. Paramızı alıyorsunuz. Paramız size haram olsun. Türk Bayrağına hainlik yapıyorsunuz. 3 metrekare kupası olan bir araçtaki Ayyıldız logosunu siz nasıl söktürüyorsunuz” diye konuştu.

ŞİKAYET SONRASI SORUN ÇÖZÜLDÜ
Abdullah Özer, şoförüne TüvTürk Samsun Araç Muayene İstasyonu’nda beklemesini söyledi. Trabzon’dan Samsun’a gelen Özer, Ulaştırma Bakanlığı’nı arayarakta şikayetini iletti. Bu şikayet sonrası, aracın muayene işleminden geçtiği belirtilirken, Türk bayrağıda aracın eski yerine takıldı.

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.