Türkiye’nin Deprem Haritası Güncellendi

Türkiye’nin Deprem Haritası Güncellendi
23.01.2019
A+
A-

22 yıl aranın ardından Türkiye deprem haritası güncellendi. Açıklanan yeni haritaya göre 46 ilde deprem riski azalırken, 6 ilde ise bu oran arttı. Ayrıca eski haritada binaların yüzde 44’ü tehlikeli grupta yer alırken yeni haritada bu oran yüzde 26’ya düştü. Samsun’da deprem riski arttı mı azaldı mı? İşte Samsunun durumu

Habertürk’ün haberine göre 1996 yılında ilk kez yayınlanan Türkiye deprem haritası güncellendi. 22 yıl aranın ardından 2019 yılının ilk günü itibari ile yürürlüğe girdi.

SAMSUN’DA RİSK AZALDI
Güncellenen harita ile Türkiye’nin en tehlikeli görülen deprem alanı oranı yüzde 42’den yüzde 17’ye indi. Yeni deprem haritasında aralarında Adana; Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muğla, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Van’ın da bulunduğu 46 ilin deprem riski azaldı. Yeni haritada 6 ilin ise deprem riski arttı. Bu iller; Tekirdağ, Aksaray, Karaman, Rize, Erzurum ve Trabzon. Ayrıca eski haritada binaların yüzde 44’ü tehlikeli gruptayken yeni haritada bu oran yüzde 26’ya düştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.