Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 3. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 3. Olağan Genel Kurulu
23.12.2018
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı Samsun İl Temsilciliği  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 3. Olağan Genel Kurulu’na İl Temsilsi Mustafa DEMİR’in önderliğinde tam kadro katılım sağladı.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN katılımcılara seslendi.

Vakıftan beklentilerini Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek” sözleriyle açıklayan Erdoğan, “TÜGVA’dan Asım’ın nesli kıratında nesiller yetiştirmesini bekliyoruz. Bu çatı altında buluşan her gencimiz, mukaddes değerlerin, milli hedeflerin takipçisi ve sahibi olmalıdır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Samsunlu merhum Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabından alıntılar yaparak gençlere  şu tavsiyelerde bulundu:

“Merhum Ali Fuat Başgil ‘Gençlerle Baş Başa’ kitabının giriş bölümüne gerçekten çok çarpıcı iki ikazla başlar. Birincisinde, ‘Çalış, genç arkadaşım çalış. Namerde muhtaç olmak ölmekten beterdir.’ der. İkincisinde ise ‘Gençliğini eğlenmekle geçiren, ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.’ der. Az önce İsmail kardeşim (TÜGVA Başkanı İsmail Emanet), gözleri yaşlandı. Ben de kendisine dedim ki; göz ağlamazsa söz ağlar. Onun için bundan dolayı hiç utanmamıza gerek yok. Yeri geliyor ben de ağlıyorum. Akif öyle diyor, ‘Ağlarım ağlatamam / Hissederim söyleyemem / Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım.’ İşte Ali Fuat Başgil’in bu eserin sonunda, merhum hocamız, gençlere birtakım tavsiyelerde bulunuyor. Aradan geçen 70 yıla rağmen bu tavsiyelerin kıymetinden en küçük bir eksilme olmadığını görüyoruz.”

Kongrede başkanlığa seçilen Enes Eminoğlu, eski başkan İsmail Emanet’ten görevi devraldı.  Vakfın kuruluşundan beri çalışma yürüten ve son iki yıldır da teşkilat başkanlığı görevini üstlenen Eminoğlu, görevi devraldıkları noktadan daha ileri taşımak istediklerini, kendisine güvenenlere mahcup olmamak için vizyon projelerle ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber