Türkel: Söylemlerinize artık kimse inanmıyor

Türkel: Söylemlerinize artık kimse inanmıyor
19.12.2021
A+
A-

Başkan Türkel AK Parti İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’nun asgari ücret açıklamasına yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 2022 yılı için 4.250 TL olarak açıklanan asgari ücrete AK Parti İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’nun “Belirlenen Asgari ücretle milletimizi enflasyona ezdirmedik son 50 yılın en yüksek asgari ücretini biz verdik. Açıkladığımız asgari ücret milletimizin daima yanında olduğumuzun bir kez daha net göstergesidir” açıklamasına cevap verdi.

AK Parti Samsun İl Başkanı son 50 yılın en yüksek asgari ücretini açıkladıklarını söylemiş. Şunu ifade etmek isterim ki; “Ülkemiz son 50 yılın en büyük ekonomik buhranlarından birini yaşamaktadır. Halkın içinde olmayanlar halkın derdine çilesine gözlerini ve kulaklarını kapatanlar bu ekonomik buhranı görmezden gelmeye devam ediyor. Sayın İl Başkanına söylemek isterim ki 2021 yılı Ocak ayında açıklanan 2.825 TL asgari ücretle Samsun’da 2825 tane ekmek alınabiliyordu yine açıklanan 4.253 TL asgari ücret ile hemşerilerimiz 2125 tane ekmek alabilecek gene 2021 Ocak ayı rakamı ile 2.825 TL asgari ücret ile 87 kilogram kıyma alınırken yeni açıklanan 4.253 TL asgari ücretle 54 kg kıyma alınabilecek. 2021 Ocak asgari ücreti 2825 TL ile 5 litrelik 80 teneke Ayçiçek yağı alınırken yeni açıklanan 4.253 TL asgari ücretle 30 teneke 5 litrelik Ayçiçek yağı alınabilmektedir. Gene 2021 Ocak ayında Asgari ücretli 2.825 TL maaşı ile 385 dolar alırken bugün itibari ile 4.253 TL alacağı maaş ile 256 dolar alabilmektedir. O da 18 Aralık itibariyle Ocak da doların kaç TL olacağı da öngörülememektedir. Sayın Başkan rakamlar yalan söylemez. Bırakın milletimizi enflasyona ezdirmemeyi bu milleti perişan ettiniz. Ülkeyi ve Samsun’u getirdiğiniz yer sadece yokluktur sadece yoksulluktur sadece perişanlıktır.

Cebinde milyonlarca doları olan bir avuç yandaşınız azınlık, sermayesini sermaye parasına para katarken Asgari ücretli çalışan emekli emekçi çiftçi sizin ezdirmedik dedikleriniz milyonlar enflasyonun altında inim inim inlemektedir. Marketler yağı kota ile vermekte insanlar çocuğuna bez alamamak da mama alamamaktadır. Türkiye’nin en pahalı suyunu siz Samsunlulara reva görürken bir de milletin karşısına çıkıp biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik demeniz evine ekmek götüremeyen çocuğuna harçlık bile veremeyen babaların biz Samsunluların ağrına gitmektedir. Bırakın vatandaşımıza sahip çıkıyoruz söylemlerini bırakın Türkiye’yi uçuruyoruz salvolarını bu söylemlerinize artık kimse inanmıyor bu vaatleri kimse yemiyor artık.

Çağrımız açık ve nettir AK Parti iktidarı çoklu organ yetmezliği hastalığına kapılmış artık yazılan reçeteler uygulanan pansumanlar fayda etmemektedir. Bir an önce sandığı bu milletin önüne koyun artık halkımız rahat bir nefes alsın.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber