Türkel: Samsun’da esnaflar artık feryat ediyor

Türkel: Samsun’da esnaflar artık feryat ediyor
22.11.2020
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, uygulanan kısıtlamalar nedeniyle esnafların iflahının kesildiğini söyleyerek, “Samsun’da esnaflar artık feryat ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Korona Virüs yasakları nedeniyle esnafların zor durumda olduğunu açıklayarak, “Binlerce işçi çalıştıran fabrikalarda, AVM’lerde kamu kurumlarında Covit yok sadece esnafımıza virüs var” dedi.

Türkel’’ Ülkemizde çiftçi emekli emekçi  sağlık çalışanı ez cümle bu ülkenin tüm vatandaşları pandemi belası ile mücadele ederken son dönem de gündeme, gündemi meşgul eden bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki 7256 sayılı kanun Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaştı. Fakat ülkemiz ve geçimleri için üretmek zorunda olan ayakta kalmak zorunda olan çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları plan bütçe komisyonu tarafından kabul edilmediği için yeni torba yasa kanununda yer alamadı.’’ Dedi.

Değerli basın mensupları ülkemizde çiftçilerimizin tarım kredi kooperatiflerine olan borcu 1.7 milyar TL civarındadır. Sadece tarım Kredi Samsun bölgesine üye çifçi sayımız 28 bindir bunlardan sadece Bafra tarım Kredi kooperatifine çiftçimizin 32 milyon diğer bir örnek Amasya tarım kredi kooperatifine çiftçimizin borcu 55 milyon lira civarındadır. Çiftçiler dört gözle hükümetten ve ilgili komisyondan bir müjde beklerken çiftçilerimiz bırakın borcunu ödemeyi traktörüne mazot evine ekmek götüremez iken her gün icra ve haciz uygulamaları ile karşı karşıya kalmışken bu sahipsizlik başta çiftçilerimizi ve iki büyük ovanın ortasında bulunan Samsun’da bizleri derinden yaralamıştır.

Çiftçilerimiz ve kooperatiflerimiz uzun bir süredir yapılandırma beklentisi içerisindeydi. Bu sebepten dolayı tarım Kredi kooperatifleri  tahsilat yapamadığı gibi çiftçilerimiz de bir yapılandırma gelir beklentisi ile borçlarını ötelenmiş ve bu öteleme sonucunda da zaten normal taksitini ödemeye çiftçilerimizin borcu neredeyse ikiye katlanmıştır. Diğer taraftan almış olduğumuz bilgilere göre tarım Kredi kooperatifleri Genel müdürü Fahrettin Poyraz denilen zat hükümetten bir yapılandırma talebinde bulunmamış böyle bir yapılandırmaya gerek yoktur şeklinde görüş bildirmiştir.

Buradan hükümete, Samsun milletvekillerine ve ilgili bakanlıklara çiftçinin kapısına icraya gelen AKP Bafra ilçe başkanına sesleniyoruz.  Ülkeyi düşürdüğünüz ekonomik çıkmazın peşine vatandaştan destek istiyor milli seferberlik sözlerini havada savurup duruyorsunuz. Sizler Sırçalı köşklerinizde yaşarken Bafra Ovası’nda Çarşamba Ovası’nda Türkiye’de çiftçimiz icralarla hacizlerle boğuşuyor evine ekmek götürme mücadelesi veriyor. Seferberlik topyekûn olur. Çiftçi ve kooperatiflerimiz kimsenin keyif bağışlamasını istemiyor tek beklentileri ve istekleri icralarım durdurulması ödeyemediği borçlarının gene makul faizleri de göze alarak tekrar yapılandırılmasıdır. Aksi takdirde hacizler devam ederse icralar devam ederse köylümüz traktör süz kalacak, köylümüz makinesiz kalacak köylümüz tarlasız kalacak ve Türkiye üretemeyecek dolayısıyla vatandaşımız aç ve mahsur kalacak. Pandemi sürecinde herkes gördüki  gıda ve tarım yaşamdır.

Buradan son olarak Bafra’daki çiftçilerimiz de üreticilerimiz İLE Birlik başkanlarımızla hükümete sesleniyoruz duyun bu bu isyanı buradan çiftçilerimiz ve kooperatiflerin sizden hakkı olmayan bir şey istemiyor sadece ödeyemedikleri borçlarını makul bir şekilde şekilde yapılandırarak hayatta kalmak istiyor. Devlet babadan yardım elini uzatmasını bekliyor.

Aksi takdir de bu sahipsizliğin bedelini ülke olarak hep birlikte öderiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber