Türkel: 6000 dönüm karpuz tarlada kaldı

Türkel: 6000 dönüm karpuz tarlada kaldı
03.08.2022
A+
A-

CHP İl Başkanı Fatih Türkel Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ve yönetim kurulu üyeleri Bafra sebze halinde komisyoncular ve esnafla buluştu. Ardından kuşçular köyünde çiftçilerle bir araya geldi. Ardından çiftçilerle karpuz ve sebze bahçelerinde incelemelerde bulunup bir basın açıklaması yaptı. 

Fatih Türkel yaptığı açıklamada; Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan tabiri caizse adam dikseniz bitecek bu topraklarda Bafra ovasında çiftçimiz gene kan ağlıyor. Ovada çiftçimiz yaklaşık 12.000 dönüm karpuz ekti. Umudunu bağladı karpuz parası ile düğün yapacaktı, karpuz parasıyla evine beyaz eşya alacaktı, karpuz parasıyla 1 yıl geçimini sağlayacaktı ama üzülerek görüyoruz ki karpuz tarlada, Çiftçi Bafra Ovası’nda sahipsiz kalmış. 

Komisyoncuya soruyoruz. Karpuzu neden almıyorsunuz? Neden satmıyorsunuz? komisyoncu diyor ki; geçen sene ben bu zamanlar yakıt fiyatları %300 arttı artan yakıt fiyatları nakliyeye yansıdı. Yüksek nakliyatlarından ötürü İstanbul Ankara büyük şehirlere karpuz satamıyoruz gönderemiyoruz satamadığımız için de çiftçinin malını alamıyoruz diyor. 

Şu an itibarıyla bir tarlaya çiftçi 150.000 TL para harcamış ilaç atmış gübre atmış traktörü ile sürmüş işçilik vermiş 150.000 TL para harcadığı tarladaki yaklaşık 150-200 ton karpuzunu 30.000 TL’ye bile satamıyor. Ve üzülerek ifade etmek isterim ki 3-4 gün içerisinde Bafra Ovasındaki karpuzlara alıcı çıkmazsa altı yedi bin dönüm karpuz tarlada sürülecek. Yani gübre olarak kullanılacak, yani vatandaşın elinde kalacak. Aynı vahim tablo domates ve biber için de geçerli domates üreticisi de malını satamadı biber üreticisi de malından zarar etti.

Zincirleme olarak alacaklı olan esnaf da ciddi sıkıntıya girdi. Bu çekilen çilenin sorumlusu çiftçiyi planlı tarıma yönlendirmeyen, çiftçiyi sahipsiz bırakan iktidarın bürokratlarıdır. 100 liralık gübre 600 lira, 4 liralık mazot 25 lira, 150 liralık ilaç 500 lira olmuş çiftçiye dağı taşı ekin demişler yanınızdayız demişler 10 kat maliyetle çiftçi tarlasını boş bırakmamış dağı taşı ekmiş ama şimdi çiftçinin halini hatırını soran yok çürüyen malına, tarlada kalan ürününe sahip çıkan yok. 

Çiftçinin yanındayız üretenin yanındayız beylik laflarını söyleyip bangır bangır bağıran AK Partililere sesleniyorum; 

Neredesiniz? Gelin bu acıya, gelin bu feryada sahip çıkın gelin bu yokluğa, gelin bu zulüme bir an önce dur deyin. Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber