Türk Sanat Müziği Korosu’ndan muhteşem konser

Türk Sanat Müziği Korosu’ndan muhteşem konser
12.05.2022
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine Coşkulu bir Konserle başladı.

ADD Samsun Şubesi bünyesinde sekiz yıldır çalışmalarına devam eden Türk Sanat Müziği Korosu; Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. Yılı etkinlikleri kapsamında 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü Saat:20.00 de, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Şef Ahmet Sedat Mete yönetiminde ‘’İstanbul Türküleri’’ temalı bir konser verdi. 

İki bölüm halinde icra edilen konserin birinci bölümünde çoğunluğu türkülerden oluşan 15, ikinci bölümde Atatürk’ünde sevdiği şarkılardan oluşan 13 olmak üzere toplam 28 eser seslendirildi. 

Konserde açılış konuşması yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık ÖZKEFELİ;

‘’Şahsım ve ADD Samsun Şubesi yönetim kurulum adına, konserimize katılan, onur veren tüm sanat dostlarımızı, sizleri sevgi, saygı ile selamlıyorum. Ne mutludur ki bizlere bir konserimizde daha salon tıklım tıklım dolu… Gerçi siz Atatürk dostları şubemizin yaptığı hiçbir etkinlikte bizleri yalnız bırakmadınız, hep geldiniz, hoş geldiniz, iyiki geldiniz… 

Samsun büyük bir bayramını kutlamaya hazırlanırken, 19 Mayıs coşkusunu Samsun’da yaşamaya hazırlanırken, ADD TSM Koromuz konseri ile etkinliklerimizin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. 

19 Mayıs 2022; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’umuza geldiği, tüm dünyaya ibret kurtuluş ve kuruluş mücadelesini başlattığı, kurtuluştan kuruluşa giden yolun 103. Yıl dönümüdür. 19 Mayıs Samsundur, 19 Mayıs İlkadımdır, 19 Mayıs bir uyanış ve yeniden doğuştur. 

Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.

Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun şubesi olarak; Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubemiz çatısı altında sekiz yıldır çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği koromuza emeği geçen tüm dostlarımıza, bugünün mimarı çok değerli Şefim Ahmet Sedat Mete’ye, tüm solist ve koristlerimize, saz sanatçılarımıza şimdiden teşekkürü bir borç biliyoruz.   

Müziğin coşkusu ve birleştirici gücü ile muhteşem bir gece olacağına inancımla hepinize iyi seyirler ve eğlenceler dilemek istiyorum.’’ dedi.

Yoğun katılımın olduğu konserde son solist emekli öğretmen Sayın Recep Öztürk’ün seslendirdiği İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşını salon ayakta söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber