Türk: Başkan Mustafa Demir’i izaha davet ediyoruz

Türk: Başkan Mustafa Demir’i izaha davet ediyoruz
25.01.2022
A+
A-

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i eleştirerek, izaha davet etti.

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’in önce Nuri Asan Tesisleri’ni ardından da Tenis Kulübü’nü hedefine aldığını belirterek, “Daha önce Samsunspor Nuri Asan Tesislerinin yıkılması ve yerine millet bahçesi yapılması belediyenin gündeminde idi: Tepkiler sonrası bir u dönüşü yapıldı.

Fakat belli ki bu kez de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Anakent tesislerinin içinde bulunduğu tenis kortlarını hedefine aldı. Batıpark içinde bulunan Samsun tenis kortlarının kıyı alanında olduğunu söyleyen Sayın Mustafa Demir’e hatırlatmak isteriz ki yine kıyı alanındaki parkı yıkıp terminal yapan da sizsiniz. Plansız ve keyfi görünen bu kararlar ile ilgili yapılan bir ön çalışma yok, proje yok Samsun halkının görüşünün alınması yok, STK’lar ile istişare yok. Tüm bunlar olmadan hangi gerekçe için bu alanların tasviyesi isteniyor. Hem Batıpark’da hem Doğupark’da geniş parklar bahçeler varken bu alanlarda millet bahçesi ihtiyacı mı var?

Nedir Bu Hukuk Tanımazlık? Adaletin Olmadığı Yerde Güven de Olmaz.

Kaldıki; Samsun tenis kulübünün kazandığı Samsun 2.sulh hukuk mah. 2019/177e, 2020/1466k sayılı mahkeme kararı ile “ taraflar arasındaki 01.02.2017 başlangıç tarihli, tenis kortları ve tesisinin kiralandığına ilişkin sözleşmede davacı derneğin kiracılık sıfatının ve taraflar arasındaki kira ilişkisinin devam ettiğinin tespitine murazanın bu şekilde giderilmesine” karar verilmiştir. Söz konusu karar, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 6.h.d. nin 2021/652e, 2021/659k sayılı ilamı ile istinafta onanmış ve kesinleşmiştir.

Mahkeme kararı onaylanmış olmasına rağmen sürece devam etme gayreti, hukukun üstünlüğü ilkesini hiçe saymaktır. Bu da mevcut durumun şaşırtıcı diğer tarafıdır. Devletin en tepesinden en alt birimlerine kadar hukukun üstünlüğünü göz ardı edilmektedir. Nedir bu hukuk tanımazlık? Ve inanın tüm kötü gidişatın ana sebeplerinden biri de bu.. Adaletin olmadığı yerde güven de olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın mahkeme kararını hiçe sayıp süreci işletmesi maalesef yeni de değildir.

Daha Yaşanır, Daha Gelişmiş Bir Samsun İçin Başkanı İstişareye Davet Ediyorum.

Her şeyden önce aklıselim Samsunumuza ve Samsunlulara daha yararlı olacak bir proje üretilmiş olur, ilgili alan bu proje için daha uygundur, tesise yeni yer gösterilir ve proje öyle işletilir. Kaldı ki yeni proje daha çok istihdam sağlıyor olmalı, üretim olmalı veya önemli alanlarda insan yetiştiren ve ülkeye kazandıran bir içeriği olmalı. Bunlar olmadan “ Hadi sen buradan çık bakalım” tavrı samsunumuza zarar veriyor. Kaldı ki Sayın Demir’in maalesef Samsun’a değer katan hiçbir projesi yok. Aksine kentimizin prestiji açısından önemli olan, yüzlerce sporcu yetiştiren hem antrenör, hem de çalışma imkanı sağlayan bir tesisi de yıkma gayreti var. Oysaki bu tesis, yıllardır zengin sporu olarak bilinen bu sporu, devlet okullarına ve maddi gücü olmayan çocuklara açmış olmanın gururunu yaşadıklarını her seferinde vurgular. Bu faydalar yerine, Samsun için ilgili alanda yapmayı düşündüğü şey nedir kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Ve tüm Samsun’u ilgilendiren konular için istişareye davet ediyoruz. Liyakat ve ortak akıl olmadan gelişme görmek mümkün değil..” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber