TÜGVA’lı gençler İsrail’e tepki gösterdi

TÜGVA’lı gençler İsrail’e tepki gösterdi
18.11.2019
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği Samsun Büyük Camii çıkışında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını  protesto etti.

Türkiye Gençlik Vakfı Üniversite koordinatörlüğünde 81 ilde İsrail’in yapmış olduğu Mescid-i Aksa ve Batı Şeria bölgesindeki Gazze’ye yönelik artan saldırıları protesto etmek için öğle namazı camii çıkışında bildiri okundu. TÜGVA Samsun Üniversite Koordinatörlüğü bünyesindeki gençler, Samsun Büyük Cami’nde bir adaya gelerek İsrail’i protesto etti, uyguladığı zulme tepki gösterdi.

TÜGVA Üniversite Koordinatörlüğü adına açıklama yapan Furkan Dandan

bildiride şu ifadelere yer verdi; 

“Bizleri huzurunda buluşturan, mutlak hüküm sahibi Rabbimize hamdolsun. Siyonist terör çetesi İsrail’in son günlerde, Gazze’ye yönelik artan hain saldırılarına yüreklerimizi derinden sarsan kayıpların haberini almış bulunmaktayız. Ama aynı zamanda Terör örgütü İsrail’e karşı yiğitçe savaşan, ilk kıblemizin bulunduğu mukaddes toprakların namusu için canını hiçe sayan yiğit kardeşlerimizin şehadet muştularını alıyoruz.

Hakkı ve hakikati gözetip, dünyanın dört bir yanına yaymaya namzet olan Müslümanlara karşı, insanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden biri, Filistin’de işlenmeye devam etmektedir. Dünyanın sessiz kaldığı bu acı hadiseye karşı, tüm mazlumların ümidi olan Türkiye’den bir ses, bir nefes, bir yumruk olmanın niyâzı içindeyiz.

TÜGVA teşkilat mensupları olarak bugün burada tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki;

Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir.

Şimdi; Kendilerini dünyanın efendisi, geri kalanını da köle olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bu vahşi ve saldırgan güruhun durdurulması için bütün insanlığı göreve davet ediyoruz. 

Üzerlerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yumulan, kimseye hesap verme gereği duyulmadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tasallut edilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyası’nın mensuplarına sesleniyoruz;

Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinizin feryadına, ümmetin meselelerine sağır ve dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz?

Filistin, dar bir coğrafyada bulunan Müslüman bir azınlığın meselesi değil, tüm İslam âleminin meselesidir.  O halde gelin şimdi hep birlikte haykıralım; Dünyada zulme uğramış tek Müslüman kalmayana dek mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber