Tufan Akcagöz: Millet artık tamam diyor

Tufan Akcagöz: Millet artık tamam diyor
09.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili adaylığı için çalışmalarını sürdüren Av.Tufan Akcagöz, Çarşambalılar Derneği’ni ziyaret etti.

Kendisi de Çarşambalı olan Tufan Akcagöz, Dernek Başkanı Saadettin Sarıoğlu ve dernek yöneticileri ile Samsun’u ve Türkiye’yi konuştu.

CHP İl Başkanlığı görevi sırasında da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini hatırlatan Tufan Akcagöz, “Çarşambalılar Derneği’ni, onlarca defa ziyaret ettim ama bu defa, Samsun’dan Ankara’ya uzanacak bir yolun başlangıcında, sizlerle beraber olmak ve sizin desteğinizi talep etmek üzere bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Sivil toplum kuruluşlarını oldukça önemsiyorum. Hatta bunların içinde hemşeri derneklerini çok ayrı bir yere koyuyorum. Hepimiz için önemlidir ama demokratik toplumun gelişebilmesi için, dayanışmanın güçlenebilmesi için bu tip kurumların varlığı oldukça önemlidir. Aslında, siyasete yön veren de sizlersiniz. Sivil toplum kuruluşları bu nedenle, güçlerinin farkında olmak zorundadır. Siz siyasete mecbur değilsiniz, aksine siyaset size mecburdur. Dolayısıyla, bu toprağın yurttaşları olarak hepimizin ciddi sorumlulukları var. Siz, dernek adına, Çarşambalılar adına ve Samsun adına faaliyette bulunuyorsunuz. Diğer sivil toplum kuruluşları da bulundukları mecrada aynı işi yapıyorlar. Sivil toplum kuruluşları, özgür bir Türkiye’nin çimentosudur. Kimsenin yaşam biçimine karışılmayan, dileyenin inandığı şeyin gereğini yerine getirebildiği, herkes özgürce bir yaşam alanı sağlayan bir yönetim anlayışını hakim kılmakta, sivil inisiyatiflerin rolü büyüktür. Önümüzdeki süreçte, Ankara’da bir Avukatınız olsun sloganıyla çıktığımız bu yolda, tüm Çarşambalı hemşehrilerimizin desteğini bekliyorum. Samsun için çalışacağız. Samsun için politika üreteceğiz. Samsun, borç batağında bir kent. Bu bataktan mutlaka çıkacağız. Samsun için istihdam alanları yaratacağız. Sağlam bir politika üretmek için, Ankara’ya sağlam gitmek gerekiyor. Sağlam bir destek gerekiyor. İşte bu desteğe talibim.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletim tamam derse, kenara çekiliriz” sözlerinin ardından “TAMAM” sözünün Twitter’da, dünyada ve Türkiye’de en çok konuşulan başlık olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “Millet artık tamam diyor. Artık yeter. Bu, tamam sözünün mahiyeti oldukça derin. Öncelikle hatırlatmak gerekir ki, artık hiç bir şey yolunda gitmiyor. Ekonomi daha kötüye gidiyor. İşsizlik her geçen gün artıyor. Gençler, iki üniversite bitiriyorlar, yine işsizler. Hükümetin umurunda değil. Cumhurbaşkanı’nın işi, onunla bununla ağız dalaşına girmek değildir. Ama maalesef bunu yapıyor. Seçildiği günden bu zamana, sadece kendisine oy verenlerinin Cumhurbaşkanı olarak kalmayı tercih etti. Oysa ki, 80 milyonluk bir coğrafyada yaşıyoruz. Artık yeter. Millet artık, tamam diyor. Tayyip Erdoğan’a, ‘milletim tamam derse, kenara çekiliriz” sözlerini Allah söyletti sanıyorum. Millet istiyor, artık kenara çekil. Milletin topyekün selameti için bunu yap. Artık hakikaten yeter. Millet sefalet içinde, sen Marmaris’te yazlık Saray yaptırma derdindesin. Millet geleceğinden ümitsiz, sana yakın olan kim varsa, gemicikler dolusu paraya hükmediyor. Ülkede satmadık tek kurum bırakmadılar. Muhteris mirasyedi gibi, ne buldularsa sattılar. Ama artık tamam. Bu işin sonu geldi. Yolun sonu görünüyor. 24 Haziran’da yurttaşlarımız, artık tamam diyor ve yeniden parlamenter sisteme dönmek için ilk önemli adımı atıyoruz. Adayımız Muharrem İnce. Senin, benim gibi. Halktan biri. Tecrübeli. İsmi bile haramzadeleri korkutmaya yetti. 24 Haziran’da ‘tamam’ diyecek olan bir halk muhalefeti, tek adam rejiminin defterini dürecektir.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadettin Sarıoğlu, tüm siyasi partilerin adaylarının Samsun kökenli olması yönünde gerekli kurumlara yazılar yazdıklarını ve tüm siyasi parti adaylarına başarılar dilediklerini belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber