Tufan Akcagöz Bülent Karslıoğlu’nun avukatlığını üstlendi

Tufan Akcagöz Bülent Karslıoğlu’nun avukatlığını üstlendi

CHP Samsun eski İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz saldırıya uğrayan ODA TV Muhabiri Bülent Karslıoğlu’nun avukatlığını üstlendi.

​CHP Samsun eski İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, Gazete Gerçek Gazetesi imtiyaz sahibi Hayati Kaynar tarafından saldırıya uğrayan ODA TV muhabiri Bülent Karslıoğlu’nun avukatlığını üstlendiğini belirten bir açıklama yaptı.

Akçagöz açıklamasında,”21 Aralık Cuma gecesi, yerel bir gazetede mesleğini icra eden ve Odatv’de haberleri yayınlanan Bülent Karslıoğlu’nun maruz kaldığı sözlü ve fiziksel saldırı hepinizin malumudur. Müvekkil Bülent Karslıoğlu, bir gazetecidir. Gazetecilik faaliyetini yürüttüğü sırada, yapmış olduğu haberlerden kaynaklı olarak, Samsun’da faaliyet gösteren başka bir gazetenin imtiyaz sahibi ve Genel yayın Yönetmeni tarafından tehdit edilmesi olayının, hukuki olarak tarafımızdan takip edildiğinin bilinmesini istiyorum.

Gazetecilik, serbest icra edilen ve halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden, saygın bir meslektir. Bu saygın mesleği icra ederken, gazetecilerin her türlü, maddi-manevi zorluklarla karşılaştığını biliyoruz. Ancak, müvekkil Bülent Karslıoğlu’nun maruz kaldığı olayın diğer tarafının da gazeteci olması, gerek gazetecilik mesleği açısından, gerekse halkın haber alma hürriyetinin ne derece baskı altında olduğunun görülmesi açısından oldukça önemlidir. Müvekkil Bülent Karslıoğlu, hiç kimsenin baskısıyla ve telkiniyle kalem oynatmayan bir gazeteci olarak bilinir ve tanınır. Samsun basın camiasında, yaşanan bu olayın gazeteci olan müvekkil adına ciddi destek görmediği yönündeki üzüntülerimi de belirtmek isterim. Karslıoğlu’nun maruz kaldığı eylem, gazetecilik faaliyeti nedeniyledir. Dolayısıyla, Samsun basın camiasını, bu konuda meslektaşları olan Bülent Karslıoğlu’na destek olmaya davet ediyorum.

Hiçbir gazeteci, yapmış olduğu haberlerden dolayı, tehdit edilmeyi bırakın, baskı altına dahi alınamaz, alınmamalıdır. Haberleri beğenmeyebilirsiniz. Haberlerin belki de kişilik haklarınıza saldırı niteliği taşıdığını, ya da sizi rencide ettiğini düşünebilirsiniz. Bunun için izleyeceğiniz yol, konuyu yargıya intikal ettirmek, adalet mekanizması önünde hakkını aramaktır. Tehdit ve saire gibi yöntemlerle, basın hürriyetine inanmış bir gazeteciyi yıldırmak mümkün değildir. Müvekkil Bülent Karslıoğlu’nun maruz kaldığı tehdit ve hakaret eylemlerinden dolayı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış olup, dosya tüm delilleriyle birlikte Cumhuriyet Savcılığı değerlendirme aşamasındadır. Bundan sonraki süreci, imkan oldukça Samsun basını ve kamuoyuyla paylaşmaya da devam edeceğiz.

Samsun’daki gazetecileri, meslektaşlarına sahip çıkmaya; Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni, işbu konuyu mesleki anlamda soruşturmak ve disiplin hukuku açısından işlem yapmak üzere göreve davet ediyorum.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.