Trifokal lensler ile yakını okuyabilirsiniz

Trifokal lensler ile yakını okuyabilirsiniz
08.06.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Dinçer, “Gazete yada kitap okurken görme sorunumu yaşıyorsunuz, çözümü kolay. Üç Odaklı Trifokal lens yöntemi ile bu sağlık sorunundan kurtulabileceğinizi biliyor musunuz” dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Dinçer, “Gazetede yada kitap okunken, yada yolda yürürken önünüzü görmekte zorlanıyorsanız gözlük takmak zorunda kalıyorsunuzdur. Fakat gözlüklerinizden de Üç Odaklı Trifokal lens yöntemi ile kurtulabileceğinizi biliyormusunuz?” dedi.

Trifokal lensler, uzağı, yakını iyi görmeyi ve orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla geliştirilmiş lenslerdir diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Dinçer, “Bu lenslerin gelişmesiyle birlikte, ara mesafelerde de kullanılabilecek lens ihtiyacı da ortadan kalkmış oldu.
Tedavi de uzak ve yakın gözlük kullanmak istemeyen ya da katarakt nedeniyle ameliyat isteyen hastalarda saydamlığını yitiren göz merceğinin yerine operasyonla mercek koyulmaktadır. Bu mercekler monofokal olursa hasta uzağı görür yakın gözlük kullanır, multifokal mercekler de ise uzak ve yakın görüş sağlar. Akıllı mercek dediğimiz trifokal lensler yerleştirilirse hasta uzak yakın ve orta mesafeleri gözlüksüz olarak görebilir. Bu tedavi yöntemi ile hastalar günlük aktivitelerini keyifle ve rahatlıkla yapabilirler.
Bu akıllı göziçi lens uygulamasındaki kullanılan göziçi merceklerin gözlüklerinden kurtulmak isteyen, ancak gözü lazer tedavisine uygun olmayan hastalara veya katarakt ameliyatı olupta katarakt ameliyatı sonrasında gözlük takmak istemeyen hastalara detaylı göz muayenesi sonrasında, göz yapısı uygunsa eğer bu hastalara öneriyoruz.’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber