Trifokal lens ile gözlüklere elveda

Trifokal lens ile gözlüklere elveda
06.12.2018
A+
A-

Büyük Anadolu Samsun Hastanelerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, Trifokal lens tedavisi ile gözlüklere elveda diyebileceğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, özellikle son yıllarda görme sorunu çekenler tarafından sıkça tercih edilen Trifokal lens (akıllı mercek) tedavisi hakkında bilgi verdi.

Görme kusurlarında Trifokal lens (akıllı mercek) tedavi ile gözlüklerinize elveda diyebilirsiniz diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, “Akıllı Lens olarak adlandırılan Trifokal yani çok odaklı göz içi lensleri, uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş elde etmek amacıyla geliştirilmiş lenslerdir.

Trifokal lens (akıllı mercek) tedavi ile hem uzak hem orta hemde ara mesafeyi net olarak görebileceğiniz gözlüklerinize elveda diyebileceğiniz bir yöntemdir.

Biz bunu özellikle yakın da görme sorunu başlayan hastalarımıza da öneriyoruz. Hem uzak hemde yakın görme sorunu olan artı astigmat olan hastalarda düzeltme imkanımız var.

Bu teknolojiler çok yeni olan bir teknoloji değil aslında. Eskiye dayanan bir mazisi var. Fakat sor yıllarda daha çok tercih edilen bir yöntem olduğu için özellikle gözlük kullananlar için çok tercih edilen bir tedavi yöntemi oldu. Multifokal lenslerin teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte, hastalar katarakt ameliyatından sonra yakını kaliteli ve iyi bir şekilde görmeye başladılar ve bu lensler çok daha sık kullanılmaya başlandı.

Hastaya göre değişebilir fakat yaklaşık cerrahi süresi 10 dk. civarında olup gözü uyuşturan bir damla aracılığıyla ağrısız ve acısız bir ameliyat yapılır. ” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber