Togar: Birileri Konuşur Biz İcraat Yaparız

Togar: Birileri Konuşur Biz İcraat Yaparız
10.03.2019
A+
A-

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, “Bizim başkaları gibi seçim kaygımız yok. Bizim kaygımız son güne kadar durmadan çalışmak ve gelecek nesillere daha güzel bir Tekkeköy bırakabilmektir. Birçok belediye yerel seçimlere kilitlenmiş iken biz seçim yokmuş gibi ilçemizin her mahallesinde farklı alanlardaki çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, ilçenin farklı noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Togar, daha sonra açılışına sayı günler kalan ve içerisinde havuz, sauna, tuz odası, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu bulunan Osmanlı Hamamında incelemeler yaparak hamam ile ilgili açıklama yaptı.

Tekkeköy 19 Mayıs mahallesinde 5 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile ilçeye yapılan Osmanlı Hamamının açılış için hazırlandığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Osmanlı Hamamının hizmete girdiğinde Tekkeköy’ün büyük değer kazandıracağına dikkati çekerek, hamam ile ilgili son bilgileri aktardı.

Söz verilen tüm projelerin bir bir tamamlanıp ilçe halkının hizmetine sunulduğunun altını çizen Togar, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkes konuşur bizler yapar ve hizmete sunarız. Bazılarının hayal bile edemeyeceği hizmetler, projeler bugün Tekkeköy halkı ile buluştu” dedi.

Osmanlı Hamamı Gün Sayıyor                                                                                                                                                           Osmanlı Hamamında incelemeler yapan ve öneminden bahseden Hasan Togar, “Osmanlı hamamı projemiz ilçemize birçok farklı alanda kazanım sağlayacak ve Tekkeköy ilçemizde yıllarca önce var olan, zamanla kaybolan bir eserin tekrar canlanmasını sağlayacak. Geçmişte ilçemizde bir hamam varmış, zamanla yok olmuş. Hamamlar biz Türklerin kültürü ile özdeşleşmiş yapılardır” dedi.

Hamam İlçemizin Değerine Değer Katacak                                                                                                                                   Hamamın birçok yönden ilçeye ve çevresine değer katacağına dikkat çeken Başkan Togar, “Hamamımız sadece yıkanılan yer olarak görülmemeli. Burası aynı zamanda şifa kaynağı ve kültürel, sosyal paylaşımların yapılacağı, örf ve adetlerin yaşatılacağı yerlerdir. Bunların dışında yine yerli yabancı birçok insanın dikkatini çeken ve turizm yönünden büyük önem taşıyan yapılardır. Tekkeköy, Osmanlı ve Selçuklu izlerini taşıyan önemli bir yerleşimdir. Geçmişe baktığımızda Tekkeköy’ün ismini aldığı rivayet edilen Şehy Yusuf Zeynuddin Hazretleri’nin tekkesi etrafında hamam olduğu bilinmektedir. Yani yakın tarihe baktığımızda bundan 50 – 60 yıl öncesine kadar burada bir hamamımız varmış. O da zamanla yok oldu. Bugün burada yapılan hamamımız ile yıllar önce yok olan bir değeri tekrar ilçemize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Togar Hamam Hakkında Bilgi Verdi                                                                                                                                      Osmanlı Hamamı hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Togar, “Hamamımız ilçemizin tam orta noktası sayılan her yönden ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği 19 Mayıs Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 5 bin 500 metre karelik bir arsaya yapılıyor. Etrafında 4 bin 500 metrekare yeşil alanı bulunan ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle süslenerek yapılan hamamımızın yanına bir de 300 metrekarelik açık yüzme havuzu inşa edeceğiz. Hamam projemizin inşaat alanı bin 100 metrekare olup, karşısında 2 bin metrekare açık otopark yer alacak. Proje kapsamında hamamın içerisinde havuz, sauna, tuz odası, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı da bulunuyor. İlçemizin en merkezi konumlu mahallesinde hayata geçireceğimiz Osmanlı Hamamı ile bölgemizdeki önemli kültürel, sosyal ve sağlık yönünden bir eksikliği daha gidermiş olacağız” dedi.

Osmanlı Hamamının son durumunu değerlendiren Başkan Togar, “Hamamımızın yüzde doksan yedilik kısmı tamamladık. Ustalarımız bir an önce bitirilmesi için elinden geleni yapıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde hamamımızın çevre düzenlemesini de tamamlayarak hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.