Teröre Asla Teslim Olmayacağız

ADD Samsun Şubesi Başkanı Dr. Işık ÖZKEFELİ; Bir etnik ve dinsel kültür yumağı olan Anadolu coğrafyasını nasıl bölebiliriz diye. Etnik yapı ve mezhepsel kimlik üzerinden siyaset yapanların emperyalizme çanak tutuğunu söyledi.

18.12.2016
A+
A-

ADD Samsun Şubesi Başkanı Dr. Özkefeli’nin Hain saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı;

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Kampusu önünde dün saat 08.45bir halk otobüsünün yanında yine haince bir saldırı meydana geldi. Bu halk otobüsünde Güneydoğuda da mücadele eden, Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerinin olduğunu öğrendik.Şu an edinilen bilgilere göre 9 şehidimiz, 44 de yaralımız var. Daha İstanbul Beşiktaş da olan patlamanın acısı içimizde iken bir patlama daha oldu.
Öncelikle Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit ailelerine sabır diliyoruz. Terörü, işbirlikçilerini lanetliyoruz ve asla teröre teslim olmayacağız diyoruz.
Lanet etmekte, Allaha havale etmekte dindirmiyor acılarımızı. Neden ve sonuç ilişkisini çözemeyip; niye ve neden şimdi sorularını yüksek sesle sormadığımız sürece,düşünmediğimiz ve bizi yönetenlerden hesap sormadığımız sürece, tüm bunlardan daha önemlisi öz eleştiri yapmadığımız sürece bunlar devam edecek ve hep beraber aynı acıları yaşamaya devam edeceğiz.
Bölgemiz coğrafyasına baktığımızda ülkemizde terör hep vardı. Bu coğrafyada Üniter Ulus Devleti kalmasın diye uğraşan Emperyalist güç ve onun iç-dış yandaşları hep çalıştılar. Bir etnik ve dinsel kültür yumağı olan Anadolu coğrafyasını nasıl bölebiliriz diye. Etnik yapı ve mezhepsel kimlik üzerinden siyaset yapanlar emperyalizme çanak tuttu.
7 Haziran seçimleri sonrası Ülkemde patlayan bomba sayısını tam olarak bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa ya terör-kaos yada Başkanlık sistemi diyenlere bir çift sözüm var. Açılım sürecinde yaşanan rezilliklerde payı olanları, Habur sirkinin mimarlarını, Oslo ve Dolmabahçe görüşmelerinin figüranlarını,Nevruz şölenlerinde bölücü başının mesajlarını okutup methiye düzen politikacıları tarih yargılayacak ve kaybettiğimiz tüm evlatlarımızın manevi varlıkları onları mahkum edecektir.
Bataklığın ve terörün nedenlerini ortadan kaldırmadan, hukuku adam gibi çalıştırmadan, komşularınla iyi geçinmeden ,dış politikayı ulusal çıkarları göz önüne alarak duygusallıktan uzak, akıl ve mantıkla uygulamadan, daha da önemlisi halkının tamamını kucaklamadan sadece intikam ala ala bu terör bitmez.
BIRAKIN ARTIK BAŞKANLIK SÖYLEMLERİNİ!

sorumluluğunuzu kabul edin ve öz eleştiri yaparak Tüm görüşten yurttaşları ayrımcılık yapmadan kucaklayın.Bu cumhuriyeti kuran halk olarak Birlik ve beraberlik içinde mücadele için ulus devleti yeniden, hep beraber yaratalım. İşte o zaman İpleri sözde müttefiklerimizin elinde olan etnik bölücüler kardeşlik selinin altında boğulup gidecektir. Ne onlar ne sahipleri kardeşi kardeşe düşüremeyecekler ve Misak-ı milliden bir çakıl taşını koparamayacaklardır.
Emperyalist güçlere ve onların işbirlikçilerine sesleniyoruz. Ortadoğu Karanlığına, orada yaptığınız bölünmelere bizi sürükleyemeyeceksiniz. Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında, yurtsever bir nefer kalana kadar mücadelemiz devam edecek. Evet şehitlik yüce bir makam ama biz bu Ulus Toprağında onurlu bir yaşam diliyoruz.
Acımız çok büyük… Ölen yavrularımız sizi asla bu ülke unutmayacak. Sizler sağ olmadıkça bizlerin başı asla sağ olmayacak. Huzur içinde uyuyun…
Zaman Atatürk İlke ve Devrimlerinde saf tutma zamanı… Yurtta Sulh, Cihanda Sulh…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber