Terme’ye Dev Yatırım: 14,3 Milyonluk Şirket Kuruldu

Terme’ye Dev Yatırım: 14,3 Milyonluk Şirket Kuruldu
01.11.2022
A+
A-

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamındaki Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ile ilçeye 8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise eş finansman olan 14,3 milyonluk dev bir yatırım kazandırdı.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç öncülüğünde Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında yürütülen Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile başlanan Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi için 22 ortaklı şirketin kurulum aşaması tamamlandı. 8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise eş finansman ile toplam 14,3 milyonluk yatırımla faaliyete geçen şirketle makine sanayi alanında bir marka olan ilçenin daha da güçlenmesi hedefleniyor.

BAŞKAN KILIÇ’TAN AÇIK ÇEK: ‘HER ZAMAN YATIRIMCININ YANINDAYIM’

Terme Kaymakamı Metin Maytalman ve şirket ortakları ile tanışma yemeğinde bir araya gelen Başkan Kılıç, “Makine sanayi alanında bir marka olan ilçemizin ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması için Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında başlattığımız projenin son ayağını da tamamlayarak, tamamı Termeli iş insanlarımızdan oluşan ve belediyemizin de ortağı olduğu 22 ortaklı yeni şirketimizi kurduk. Bu akşam bir tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldik. Yaklaşık bir yıldır emek verdiğimiz projemizin en önemli ayağı tamamlandı. Birlikten kuvvet doğar anlayışı ile başlattığımız bu proje için çok gayret sarf ettik. Gayretlerimizin ve emeğimizin karşılığını aldığımızı bu akşam gördük. Terme Belediyesi olarak, ilçemizi daha da ileriye taşıyacak projeye ve böyle bir birlikteliğe öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Buradan bir kez daha yatırımcılarımıza iş insanlarımıza açık çek veriyorum. Her türlü yatırımın girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Sorunları hep birlikte aşmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

TERME SANAYİSİNE DEV BİR YATIRIM KAZANDIRDIK

Başkan Kılıç, “8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise eş finansman ile toplam 14,3 milyonluk yatırımla faaliyete geçen Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ilçemizin makine sanayisinin eksik olan birçok imkanı esnafımızın ayağına getirerek, ortak kullanımına sunacak. Makine üreticilerimiz ve sanayi esnafımız teknolojik birçok imkana daha kolay ulaşacak. Şehir dışından aldığı birçok hizmeti buradan alacak. Daha kolay ve fazla üretimin önünü açarak, ilçemizin istihdamına katkı sağlayacak. Bu projemiz ile CMDP projelerinin Türkiye’deki toplam dağıtılan bütçesi arasından yüzde 6 gibi büyük bir payını Terme’mize kazandırdık. Projemize desteklerini esirgemeyen, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ve Yusuf Ziya Yılmaz’a, Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, AK Parti İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’ya, OKA Genel Sekreteri Sayın İbrahim Ethem , Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SANAYİCİLERDEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

İlçedeki diğer yatırım olanaklarının da değerlendirildiği program sırasında söz alan Termeli iş insanları, yeni kurulan şirketle ilçe sanayisinin ihtiyaç duyduğu bir makina ve ekipmanın sanayicilerin ayağına getirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Böylesine dev bir yatırımın kazandırılmasında büyük emek veren Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a katkıları ve emekleri için teşekkür ediyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber