Terme’de yüzlerce kişi, içme suyu yüzünden hastanelik oldu

Terme’de yüzlerce kişi, içme suyu yüzünden hastanelik oldu
28.08.2019
A+
A-

Terme ve Salıpazarı’nda vatandaşlar, ‘şebeke suyu’nu kullanmamaları konusunda uyarıldı. Tabip Odası, ‘salgın hastalıklara’ dikkat çekti. Korkulan oldu ve Terme’de yüzlerce kişi, içme suyu yüzünden hastanelik oldu.

Samsun’un Salıpazarı ve Terme İlçesi’ni vuran ve iki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası SASKİ, ilçe kaymakamlıkları ve belediyeler, vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

SASKİ ve belediyeler, içme suyundan kaynaklı olası hastalıkların önüne geçebilmek için bazı mahallelerde vatandaşlara tankerlerle veya hazır içme suyu ulaştırmıştı.

SALGIN HASTALIKLARA DİKKAT!
HHALK Gazetesi’ne açıklamada bulunan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan ise salgın hastalık uyarısı yapmştı. Sel felaketi sonrası alt yapının tamamen çöktüğünü, içme suyuna kanalizasyon ve mikrop karışmış olabileceğini söyleyen Erkan, içme suyunu kullananlarda bağırsak, sinir enfeksiyonları ve ölümcül salgınların oluşabileceği uyarısında bulunmuştu. Erkan, Sağlık İl Müdürlüğü’nün içme suyu ile ilgili gerekli kontrolleri yapması gerektiğini belirtmişti.

KORKULAN OLDU HASTANELİK OLDULAR
Tüm uyarılara rağmen korkulan oldu ve bazı vatandaşlar hastanelik oldu. Özellikle Terme İlçesi’nde vatandaşlar şebekeden akan içme suyunu kullandı. Çok sayıda vatandaşın karın ağrısı, mide bulantısı, kusma ve halsizlikten dolayı Terme Devlet Hastanesi’ne başvurduğu öğrenildi. Terme’de hasta yoğunluğunun yaşanması sonucunda hastalar, Çarşamba Devlet Hastanesi’ne ve Samsun merkezdeki devlet ve özel hastanelere gönderildi. İçme suyunu kullandıkları tespit edilen vatandaşlar tedavi edildi.

(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.