Temel Armutçu: Mülki Amir Kim?

Temel Armutçu: Mülki Amir Kim?
28.09.2020
A+
A-

Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 81 ilimizde “Siz Söyleyin: Ekonomimiz Nereye Gidiyor?” ana başlığında bir çalışma başlattı.

MÜLKÎ AMİR KİM? VALİLİĞİN VERDİĞİ İZNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLEDİ.

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu; Vatandaşımız konuyu kendi değerlendirsin, fikrini de özgürce ifade etsin ve yazsın diye “Fikir Duvarı” adı altında bir pano oluşturdu. Türkiye’nin birçok ilinde de sorunsuz bir şekilde bu çalışma yapıldı, halende yapılmaya devam ediyor.

Samsun Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığımız da Samsunlu hemşehrilerimizin düşüncelerini yansıtmasına vesile olmak gayesiyle, aynı etkinliği Samsun’da yapmak için 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun ilgili hükümleri ile yaşadığımız pandemi sürecinin getirmiş olduğu yasal düzenlemeleri de dikkate alarak, Samsun Valiliğine etkinliğin yapılması izin müracaatını yazılı olarak yaptı. Samsun Valiliği de Emniyet Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda Cumhuriyet Meydanında etkinliğin yapılmasına müsaade eden yazısını hem Gençlik Kolları Başkanlığımıza hem de İl Emniyet Müdürlüğüne gönderdi.

Buraya kadar her şey normal ve nizami.

26 Eylül Cumartesi günü Saat 10.00’da Valilik tarafından verilen izin doğrultusunda Gençlik Kolları Üyelerimiz nezdinde yapılan etkinliğe Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memurlarınca müdahalede bulunulmuş, encümen kararı gereği etkinliğe son verilmesi gerektiği söylenmiş, gerginliğe ve tatsızlığa mahal vermek istemeyen teşkilât mensuplarımız da etkinliğe son vermişlerdir.

Şimdi bu vesile ile gerek Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Abdülkadir Dizman’a gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e şunları sormak istiyorum:

1.Bir ilin mülkî amiri ne zamandan beri şahsınız veya idareniz oldu?

2.Valiliğin vermiş olduğu izni tanımamanız, yok hükmünde saymanız ne anlama geliyor?

3.Saadet Partisi Gençlik Kollarının yapacağı etkinlikte açacağı panoyu, esnafın tezgâhı mı sandınız da müdahale etme hakkını kendinizde gördünüz?

4.11 Nisan 2007 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin “Görevleri” başlıklı Madde 10, “Yetkileri” başlıklı Madde 11 ve “Sorumluluğu” başlıklı Madde 12’nin neresinde böyle bir müdahale hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz?

5.2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununda Belediyelere ne yer tahsis edip/etmeme ne de etkinliğe müsaade edip/etmeme yetkisi verilmemişken, hangi kanuna göre bu yetkiyi kurumunuzda gördünüz?

Biz o gün, orada verilen hakkımızı korumasını ve kullanmasını gayet iyi bilirdik. Bu vasfımızı da herkes gayet iyi bilir, bu vesileyle bilmeyenler de öğrenirdi. Ancak emir kulu olduğunu ifade etmekten başka vasfı olmayan iki tane Zabıta Memuruyla polemik yaşamak, tartışmaya girmek bizim asaletimize gölge düşürürdü. Herkes şunu gayet iyi bilsin; suskunluğumuz ve nezaketimiz acizlikten değil, asaletimizdendir.

Reenkarnasyon’u Türk Dil Kurumu “Ruh göçü, tenasuh” olarak tanımlarken, bazı beşeri inanışlar ise “ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine yani ruhun farklı zamanlarda farklı bedenlerde tekrar yaşadığına inanılması” olarak tanımlar. İslam ise böyle bir inanışı külliyen red eder.

Yaşadığımız son olayı reenkarnasyon inanışıyla (ki böyle bir inanışı asla kabul etmiyorum) izah etmeye çalışırsak; “Ortaçağ Avrupa’sında Derebeyi olanların ruhları acaba reenkaarnasyonla günümüzde farklı bedenlerde mi yaşamaya başladı?” diye ister istemez sorguluyorum.

Buradan Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum: Yetki ve görev sınırını aşan sorumlular hakkında yasal işlem başlatmanızı istirham ediyorum dedi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda Saadet partililer ile Samsun Büyükşehir zabıtası arasındaki izin tartışması;

#SamsunValiliği onayı verdi, #SamsunEmniyetMüdürlüğü yer gösterdi #SamsunBüyükşehirBeldiyesi zabıtası izin vermedi!Saadet partisi Samsun il başkanlığının Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan "Ekonomimiz nereye gidiyor? açıklamasını Samsun Büyükşehir belediyesi zabıtası engelledi.

Haber Has paylaştı: 28 Eylül 2020 Pazartesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.