Telatar: Büyükşehir Samsun’u yönetemiyor

Telatar: Büyükşehir Samsun’u yönetemiyor
22.09.2021
A+
A-

Başkan Telatar’dan O Projeye Tepki: ‘Büyükşehir Samsun’u Yönetemiyor’ CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’u yönetemediğini söyledi.

Başkan Metin Telatar yaptığı açıklamada, “Saathane , Samsun’un tarihi hafızasıdır. İsmini aldığı saat kulesi aslına uygun olarak yeniden yapılınca ne kadar da sevinmiştik !

Büyük Camii ve etrafındaki tarihi yapılar , bu kentin geçmişten izlerini aktarıyor, ziyaretçilerine.

Ancak; günümüzde  bu tarihi doku yok ediliyor. Hem de Samsun Büyükşehir eli ile…!

Önce, tarihi Taşhan , hamam ve cami etrafında zaman içinde yapılan işyerleri temizlendi. Tarihi doku ortaya çıkarıldı. Peşinden Samsun Kalesinin surları ortaya çıkarılacak denildi. Yıllarca surların temelleri için Saathane Meydanı yaya ve araç trafiğine kapalı tutuldu. Samsun’luları ve civar esnafı mağdur ettiler.

Saathane esnafını, “mahkemeye gitmek sizin için iyi olmaz” tehditi ile baskı altına almaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yıkmayı başardığı işyerlerinin yerine beton bloklar yapmaya başladı bile.

Ancak; ikinci aşamada yıkımı planlanan işyerlerinin sahipleri tehditlere aldırmadı. 56 esnaf dava açtı. Hakkını arıyor. Hukuka aykırı, keyfi bir şekilde yürütülen yıkım işlemleri esnaf ve alışveriş için gelen yurttaşlara çile çektiriyor. Anlaşmaya yanaşmayan esnafın yeri ile ilgili imar değişikliği yaparak mevcut haklarının kısıtlanması  ZULÜMDÜR…!

Samsun’un sorunları göz önüne alınacak olsa ,  öncelik Saathane esnafının işyerlerini başına yıkmak olmazdı, herhalde…  Yapılan , bir kentin hafızasını yıkıp yok etmek, yerine beton bloklar yerleştirmektir. 

İlkadım İlçe Örgütü olarak Saathane esnafının ve halkımızın yanındayız.

AKP ülkeyi yönetemiyor, Büyükşehir Belediyesi de Samsun’u yönetemiyor.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber