Tekkeköy’de ihtiyaç sahibi tabletsiz öğrenci kalmadı

Tekkeköy’de ihtiyaç sahibi tabletsiz öğrenci kalmadı
17.10.2020
A+
A-

Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile uzaktan eğitime katılmakta sıkıntı çeken ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı. 

 Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ilçede uzaktan öğrenim materyalleri olmayan 500 öğrencinin tamamının tablet ihtiyacı karşılandı. Daha önce düzenlenen programda ilk aşamada 100 öğrenciye tablet veren Tekkeyköy Belediyesi, bugün düzenledikleri  tören ile diğer öğrencilerinde tabletlerini vererek ilçede ihtiyaç sahibi öğrenci bırakmadı. Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen tablet dağıtma programı selamlama konuşmaları ile başladı. İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, “İlçede uzak eğitim konusunda tüm öğrencilerin yanındayız. İlçemizde 10 bin öğrenci var, bunların 500’ünün tableti ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bu öğrencilerimizin tablet ihtiyacını karşılayan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar’a teşekkür ederim” dedi. 

  “Sosyal belediyecilikte örnek bir belediyeyiz”

  Evinde teknolojiye bilgiye ulaşmakta sıkıntı çeken, iletişim cihazı olmadığı için eğitimden uzak kalma riski taşıyan 500 öğrencinin tablet ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise “Bu 500 çocuğun belki bir tanesinin bu ilçeyi değiştirebilecek bir evlat olduğuna inanarak bu tablet kampanyasına destek vermek için bugün buradayız. Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajı alabildiğimize inanıyorum. Belki sizin ilçenizde o zeki, yetenekli bir evlat var ki eğer siz onu bulmassanız ilçenizin gelişimi kaderiyle alakalı eskik bir nokta bırakmışsınız inancıyla bu kampanyaya destek verdik.  Yol, asfalt, park ve bahçe bütün bunlar zaten mevzuatlarda yazan resmi görevlerimizdir. Şuna inanıyorum ki; Karadeniz içerisinde kendi sınıfı belediyeler içerisinde sosyal belediyeciliği her manasıyla yapmaya gayret eden örnek bir belediyeyiz. Göreve geldiğimizde bu ilçenin sınırları içerisinde  sizleri ağırlayacak bir mekandan tutun, aşevine, hayır çarşından, hasta nakil aracına, ihtiyaç sahibi düzenli yardım yapılan ailelerine hizmetleri var. 100’lerce insanın  oturulmayacak durumda evlerini yıkarak yerine sıcacık yuvalarını teslim etmeyi başaran bir Tekkeköy Belediyesi yönetimi var. Bu tören ile çocukların hayatına olumlu katkı verebileceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

Eğtimin nerden nereye geldiğini hep birlikte görüyoruz

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Eğitimin nereden nereye geldiğini çok iyi görüyoruz. Sobalı okullardandan şimdi tüm fiziki ve teknolojik yapıya sahip okullarımıza kavuştuk. Öğrencilerimizi tüm bilişsel ve teknolojik yapıya sahip eğitim öğretim kurumlarında geleceğe hazırlıyoruz. Şimdide ülkemizin dört yanındaki programlarla uzaktan eğitime ulaşamayan evlatlarımıza tablet dağıttık. Burada böyle bir organizasyonun yapılması çok manalı buluyorum. Bugün Tekkeköy’de tabletsiz öğrencimiz kalmadı. Tekkeköy ilçesinde üretilen yerli tabletleri dağıttık. Çocuklar siz hedefinize ulaşmak için çok çalışacaksınız. Bunu çocukluğunuzu ihmal etmeden yapacaksınız. Öğretmeninin size verdiği dersleri zamanında yerine getirerek inşallah kendinizi geliştireceksiniz” şeklinde konuştu. 

 Konuşmaların ardından Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve beraberindekiler öğrencilerin tabletlerini verdi. Öğrencilerin ise mutlulukları yüzlerinden okundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.