Tekin: Terme, Çarşamba, Tekkeköy, Ayvacık ve Salıpazarı’na 5 lisanslı depo yapacağız!

Tekin: Terme, Çarşamba, Tekkeköy, Ayvacık ve Salıpazarı’na 5 lisanslı depo yapacağız!
09.03.2019
A+
A-

İYİ Parti Samsun  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Çarşambalılar Derneği’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Hayati Tekin, “ Benim kaderim Çarşambalılarla beraber. Öz evladınıza sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarlılara  adeta hakaret ediliyor. Araçları Samsun’un içine sokulmuyor. Ben minibüslerin şehrin içine kadar girmesini sağlayacağım.

Çarşamba’yı gezdim. Köylere gittim. Yolları, grup yolları dahil konuşmaya gerek yok. Sulama sorunları, Ovanın değerlendirilemeyen ürünleri biliyorum. Tekkeköy’e Gıda OSB kuruldu. Gıda OSB’nin kuruluş amacı, Çarşamba ve Bafra’nın mevsiminde toplanan ürünlerini dondurarak değerlendirecek, ekonomiye katacak firmaların ve fabrikaların kurulması idi.

Maalesef, buraya tesis kurmak isteyen 3 firmaya buraya konuşlanması için arazi tahsisi yapılmadı. Depo olmayınca köylünün mevsiminde ürettiği ürünler para etmedi. Ürün para etmeyince de verimli ovalara önce kavak, sonra fındık  dikildi. Ne toprakların ne de üreticinin alın terinin değerini biliyoruz. Fındık Samsun için çok önemli. Ürünlerimizin değerlendirilmesi için dondurulmuş gıda fabrikalarının yapılaması, fındık için lisanslı depoların olması gerekir. Ben, Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme’ye 5 lisanslı depo yapacağım. “ dedi.

Düzenlenen Kahvaltıya ayrıca İYİ Parti İlkadımelediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, İYİ Parti Canik Belediye Başkan Adayı Atıf Yiğit ve CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber