Tekin: Kim ne derse desin Çerkes Ethem’in heykelini dikeceğim!

Tekin: Kim ne derse desin Çerkes Ethem’in heykelini dikeceğim!
02.03.2019
A+
A-

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, katıldığı bir televizyon programında Çerkes Ethem’in heykelinin dikilmesi ile ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştirilmişti.

Dün seçim çalışmaları kapsamında Samsun Çerkes Derneği’ni ziyaret eden Hayati Tekin, konu ile ilgili olarak kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, ” Katıldığım televizyon programında; ‘Kurtuluş Yolu üzerine, Atatürk ile birlikte yola çıkmış kahramanların, Topal Osman ve Çerkes Ethem’in heykellerini dikeceğim!’ dedim. Bana emekli bir tarih öğretmeni Çerkes Ethem’in heykelini dikemeyeceğimi, Çerkes Ethem’in Türk askeri öldürdüğünü söyledi. Ben de bunun üzerine; ‘ Eğer öyleyse Çerkes Ethem’in heykelini dikmeyeceğim!’ dedim.Bu sözleri söylerken hiçbir art niyetim ve önyargım da yoktu, hala da yok!.Bu açıklamam Çerkesler arasında tepki görmüş. Çerkeslerin benden özür beklediğini öğrendim.

Bana daha tepkiler gelmeden konuyu araştırdım , tarihçilere sordum. Çerkes Ethem’in Kurtuluş Savaşı sonrasında düzenli orduya geöçilme sürecinde siyasi olarak çekişmeler içine girdiği ve Yunanistan’a sığındığı bilgilerini verdiler. Tarihte Yunan kaynaklarında bile Çerkes Ethem’in Türk askeri öldürüğüne dair kayıt bulunmadığını söylediler.” dedi.

KİM KARŞI ÇIKARSA ÇIKSIN ÇERKES ETHEM’İN HEYKELİNİ DİKECEĞİM!

Bu konunun tarihçiler ve siyasetçiler tarafından tartışılması ve onlara bırakılması gereken bir konu olduğunu ifade eden Tekin, ” Ben Çerkes Ethem’in ve Topal Osman’ın Kurtuluş Savaşı’nın en başından ve en zor zamanlarında, herkes çekildiği zaman kahramanlıklar yaparak savaştılar. Bu savaşta canı pahasına mücadele eden herkese saygım sonsuz.Bu kahramanları ve kahramanlıklarını kimse inkar edemez.

Ben siyasi çekişmeler öncesindeki kahramanlıkları dikkate alarak, kim ne derse desin, kim karşı çıkarsa çıksın, Çerkes Ethem’in heykelini de dikeceğim.Bunun için bazı çevrele bana karşı çıkacaklar. Ancak bu çerkes Ethem’in Kurtuluş Savaşı’nda zafere ulaşmak için verdiği mücadeleyi yok saymamıza neden olamaz.” diye konuştu.

Samsun Çerkes Derneği’nde düzenlenen toplantıda, Dernek Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz
, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroglu, CHP Adayı Cemil Deveci, İYİ Parti İlçee Başkanı Cemal Ceyhun Karaca, CHP ve İYİ Parti İlçe yöneticileri, dernek üyeleri ve bazı belediye meclis üyesi adayları da hazır bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber