Tedavisi tamamlanan yaban hayvanları doğaya bırakıldı

Tedavisi tamamlanan yaban hayvanları doğaya bırakıldı

📅 05.11.2026 11:57 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Ufuk AKTUĞ/HATAY, (DHA)- HATAY'da tedavisi tamamlanan 9 yaban hayvanı, düzenlenen etkinlikte doğaya bırakıldı.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğinde tedavi ve rehabilitasyon süreçleri tamaml

Ufuk AKTUĞ/HATAY, (DHA)- HATAY'da tedavisi tamamlanan 9 yaban hayvanı, düzenlenen etkinlikte doğaya bırakıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğinde tedavi ve rehabilitasyon süreçleri tamamlanan mısır akbabası, 2 kartal, 2 şahin, 2 peçeli baykuş, atmaca ve 1 tilkiden oluşan toplam 9 yaban hayvanı, düzenlenen etkinlikle yeniden doğal yaşamına bırakıldı. Etkinliğe, hastane ve merkez yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, hayvanların klinik muayenelerinde iştahsızlık, halsizlik ve travmatik yaraların yanı sıra özellikle şahin ve kartallarda ateşli silahlara bağlı kanat kırıkları ile saçma yaralanmaları tespit edildiğini ancak tamamlanan rehabilitasyon süreçlerinin ardından hepsinin sağlığına kavuşarak başarıyla doğal yaşam alanlarına kavuşturulduğunu belirtti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Türkiye'nin deprem sonrası yürüttüğü inşa çalışmaları, dünyaya anlatılacak
Sıradaki Haber
Türkiye'nin deprem sonrası yürüttüğü inşa çalışmaları, dünyaya anlatılacak
Etiketler: #Hatay #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler