Taşeron işçilere kötü haber! Aylık maaş kaybı yaşanacak

Taşeron işçilere kötü haber! Aylık maaş kaybı yaşanacak
06.11.2019
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamı taşeron işçilerin cebine zarar verdi. Açıklanan verilere doğrultusunda taşeron işçilerin 2 yılda maaş kaybı aylık 600 TL’yi buldu. İşte taşeron işçi maaş kaybı ile ilgili detaylar…

696 sayılı KHK ile 4/D statüsüne kavuşan taşeronlar ve belediye şirketlerine geçen işçiler enflasyon rakamlarının maduru oldu. TÜİK’in en son açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamı ile TÜFE’nin yüzde 2 arttığı belirtilirken vergi, harç ve cezalara yüzde 22.58 oranında zam gelecek.

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞINDA 600 TL’LİK KAYIP
YHK’nın toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre 2020 yılı sonlarına kadar taşerondan kadroya ve belediye şirketlerine geçen işçilere 6’şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 şeklinde zam yapılacağı duyurulmuştu. Ancak taşeronda kadroya ve belediye şirketlerine geçen işçilere enflasyon farkı ödemesi yapılmıyor. İlave tediye ve ikramiye vb. diğer ek ödemeler hariç kadro alan taşeron işçiler bundan dolayı maaş kaybı yaşıyorlar. Enflasyon farkı ödemesi yapılmadığından dolayı işçilerin kaybı 2 yıllık dönemde aylık olarak 600 TL’yi buluyor.

(Kamu Personeli)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.