Taşeron işçilere kötü haber

Taşeron işçilere kötü haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda taşeron işçilere kötü haber. Taşeron işçilerin il dışında görevlendirilmesi ilişkin talebe olumsuz cevap geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan, taşeron işçilerinin il dışı görevlendirilme talebine cevap geldi. Bakanlık işçilere KHK hükümlerini hatırlatarak red cevabı verdi. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçileri bakanlık birimlerine il dışı nakil ve il dışı görevlendirme için taleplerde bulundular. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine görevli olan kadrolu işçilerin talep konusunda ısrarcı olmasıyla Bakanlıktan yazılı açıklama geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamada, teşkilat uyarıldı. Buna bağlı olarak mevzuattaki hükümler hatırlatıldı ve KHK ile kadroya alınan taşeron işçilerin il dışı nakil veya görevlendirmelerinin kanunen yapılmasının mümkün olmadığı belirtilerek “Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir.” maddesi belirtildi. Taleplerin ise bakanlığa iletilmemesi istendi. Kaynak: Kamu İlanları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.