Sürdürülebilir şehirler çalıştay’ına Cumhur Başkanı Erdoğan’dan Destek

Sürdürülebilir şehirler çalıştay’ına Cumhur Başkanı Erdoğan’dan Destek
24.12.2019
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan tarafından “Sürdürülebilir Şehirler İçin Yeni Fikirler” temasıyla düzenlenen çalıştayın gerçekleştirildiği alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyareti sırasında Karaaslan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Sürdürülebilir Şehirler İçin Yeni Fikirler” Çalıştayı’nın sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaaslan ve ekibini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden Çiğdem Karaaslan, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve son bir haftada toplamda 93 kişinin konuya ilişkin görüş ve önerilerini aldığımız çalışmayı tamamladığımız günün akşamında Sn. Cumhurbaşkanımızın ziyareti bizleri çok memnun etti. Gerçekleştirdiğimiz kapsamlı ve çevreyi tüm yönleriyle ele alan çalışma, Genel Başkanımızın liderliğinde AK Parti olarak çevreyi salt siyasetin konusu olarak görmediğimizin fakat siyasetimizi büyük ölçüde çevre hassasiyetimizin belirlediğinin göstergesi olmuştur.” dedi.

“AK Parti Genel Merkezi’nin Çözüm Merkezi Olduğunu Gösterdik”

AK Parti Genel Merkezi’nin ülke meselelerinde, ortak aklı harekete geçiren tavrıyla aynı zamanda bir çözüm merkezi olduğunun altını çizen Karaaslan, çalıştaylar kapsamında farklı görüş ve uzmanlık alanlarından çok sayıda ismi AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya getirdi.

“Bugüne kadar ortaya koyduğumuz birikime ek olarak; yaşam kalitesi yükselen şehirlerimizde, çevre ve sürdürülebilirlik konusu başta olmak üzere partimizin duruşunu ortaya koyduk ve AK Parti Genel Merkezi’nin çözüm merkezi olduğunu gösterdik.” diyen Karaaslan, “Farklı disiplinlerden akademisyenlerin, uygulayıcıların, Çevre Örgütlerinin, TBMM Çevre Komisyonu’nun, Finans Sektörü temsilcilerinin, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılarının, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ve Belediye Başkanlarının değerli katkılarıyla, farklı görüşlerin ortaklıklar temelinde fikirlerini ifade edebildiği bir ortamı oluşturduk, toplamda 93 kişinin konuya ilişkin görüş ve önerilerini dinledik. Çevreye saygılı, akıllı, değer üreten, altyapısı ve üstyapısıyla uyum içinde, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten planlarıyla şehirlerimizi etraflıca ele alma imkânı bulduğumuz toplantılarımızda çok önemli tespitler ve öneriler paylaşıldı. Çalışmalarımızın sonucunda hazırlayacağımız raporun şehirlerimizin yeni dönemde yol haritasını önemli ölçüde katkı vermesini planlıyoruz.” görüşünü paylaştı.

“Sürdürülebilir Şehirler İçin Yeni Fikirler”, Yeni Hedeflere Dönüşecek

Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan çalıştaylara ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Karaaslan, “Bugün dünya, iklim değişikliğini hızlandıran pek çok sorun ile baş etmek zorundadır. İklimin çeşitli faktörlere bağlı olarak hızlı bir değişim yaşaması, mücadeleyi olduğu gibi uyum çalışmalarını da gerekli kılmaktadır. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak bizler bu bakış açısıyla, konuya farklı uzmanlık alanlarından bakan çok değerli isimlerle bir araya gelerek verimli toplantılar gerçekleştirdik. Yerel ve ulusal hizmetlerde sürdürülebilir yaklaşımların benimsenmesi, enerji verimliliği, yeşil şehirler, alternatif ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılması, atık yönetimi, düşük karbonlu kalkınma stratejileri, sürdürülebilir yaklaşımlar, her şehre özgü planların oluşturulması ve uygulanması gibi çevreyi ve şehirlerimizi pek çok yönüyle, bütünsel yaklaşımlarla ele aldığımız çalıştaylarımız sonunda hedeflerimizi içeren yol haritamızı ortaya koyacak ve bunları peyderpey hayata geçireceğiz. Özetle; ‘Sürdürülebilir Şehirler İçin Yeni Fikirler’, yeni hedeflere dönüşecek.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber