Su zammı mahkemede ilk dava görüldü

Su zammı mahkemede ilk dava görüldü
05.07.2019
A+
A-

Türkiye gündemine oturan Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin yaptığı su zammı ile ilgili açılan iptal davasında mahkeme ara kararını verdi. Mahkeme Büyükşehir’e su zammının nedenlerini sordu, ayrıntılı şekilde açıklamasını istedi.

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin su yaptığı Türkiye gündemine oturan yüzde 25’lik zam hakkında açılan iptal davasında mahkeme ara karar verdi. Mahkeme oybirliği ile verdiği ara kararda, zammın nedenlerini Büyükşehir Belediyesi SASKİ’ye sordu. SASKİ savunmasını 30 gün içerisinde mahkemeye sunacak

DAVAYA ONLARCA KİŞİ MÜDAHİL OLDU
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ)Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, zammın TÜFE oranında her ay güncellenmesi kararı almıştı. Samsun’da yapılan su zammı Türkiye gündemine otururken, Samsun Barosu Avukatlarından Arzu Sabuncu ve Buğra Genç, ‘su zammının iptali ve yürütmesinin durdurulması’ talebiyle Samsun İdare Mahkemesi’ne 12 Haziran’da dava açmıştı. Avukatlar Sabuncu ve Genç, 19 Haziran’da ise vatandaşlardan gelen onlarca müdahillik talebini mahkemeye sunmuştu.

Avukat Sabuncu’nun mahkemeye sunduğu dosyada, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin yüzde 15 oranında suya indirim yaptığı, 31 Mart seçimleri sonrası içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yaparak, zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı aldığı hatırlatılarak, zammın vatandaşı zora soktuğu, artışın kar amacıyla yapıldığı gibi nedenler sıralandı. İdare Mahkemesi ara karar verdi.

MAHKEME OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERDİ
Mahkeme Başkanı Ahmet Yanık, üyeler Demet Özel ve Faden Yalvaçlı Kaçar oybirliği ile ‘ara karar’ verdi. Mahkeme davalı Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’den su zammının nedenlerini 30 gün içerisinde ayrıntılı şekilde açıklamasını istedi. Mahkeme ” Davalı idareden savunmasıyla birlikte suya yapılan söz konusu zamda artış oranı belirlenirken, hangi kriterler esas alındığı sorularak, artışa esas olan yeni veya ilave yatırım yapılıp yapılmadığı hususları açıklanarak, dava konusu işlemin dayanağı olan tüm bilgi ve belgelerin yer aldığı işlem dosyasının istenilmesine, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulu Kanunu’nun 20. maddesi uyarınca ara kararı gereklerinin yerine getirilebilmesi için iş bu ara kararının tebliği gününden itibaren 30 gün süre verilmesine, yürütmenin durdurulması isteminin iş bu ara kararına yanıt ve davalının birinci savunması alındıktan sonra veya cevap verme ve savunma hakkını kullanma süresi geçirildikten sonra incelenmesine oybirliği ile karar verildi “denildi.

mahkeme 1
(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber