SP Samsun adaylarını kamuoyuna tanıttı

SP Samsun adaylarını kamuoyuna tanıttı
28.05.2018
A+
A-

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayları Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen “Türkiye Vizyonu” programına katıldı. Coşku ve heyecanın yüksek olduğu programda Milletvekili adayları tanıtılırken Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından iktidara geldiklerinde gerçekleştirecekleri projeler açıklandı.

Milletvekili adaylarının kamuoyuna tanıtıldığı programa Samsun Milletvekilleri İsmail Hakkı Akkiraz, Mustafa Öcal, Hasan Öztürk, İbrahim Gümüşoğlu, Büşra Genez, Abdulvahap Bilen, Kemal Yöndem, Hüseyin Şimşek ve Şuayip Sarı katıldı. Seçim Beyannamesini açıklarken “yıpranmış, tıkanmış bir iktidar için seçmene ‘değiştir’ diyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi iktidarında gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

BİR ŞEYİ YAPARKEN ON ŞEYİ YIKTILAR

Hükümeti eleştirdiklerinde bazılarının kendilerine kimi yapılan icraatlar üzerinden cevap vermeye çalıştıklarını belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu: “Başörtüsü problemini çözdüler diyorlar, biz de diyoruz ki, ahlaki değerleri dejenere etmeden de çözebilirlerdi. IMF’ye olan borcu bitirdiler diyorlar, biz de diyoruz ki dış borç almadan yapsalardı. Diyorlar ki köprüler, yollar, tüneller yaptılar biz de diyoruz ki borçlanarak geleceğimizi ipotek etmeden yapmalıydılar. Diyorlar ki okul hastaneler yaptılar biz diyoruz ki, üretime dönük tesisler inşa ederek bunu yapabilirlerdi. Diyorlar ki, milli gelir 15 bin dolara çıktı biz de diyoruz ki borcu gelir gösterip şişirerek değil, üreten ekonomi ile gerçek daha yüksek bir gelir düzeyine ülkemizi ulaştırabilirlerdi.”

VERGİ ARTIK VATANDAŞ İÇİN ÖDEV ZULÜM HALİNE GELMİŞTİR

Ülkemizde uygulanan vergi adaletsizliği ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “İktidarın yaptığı sorumsuz harcamalar ve akılsız yatırımlar neticesinde devletin gelirleri giderlerini karşılayamamaktadır. Bunun sonucunda da fatura vatandaşa kesilmektedir. Büyük çoğunluğu dar gelirli vatandaş ve çalışan kesimden alınan vergilerin çeşidi 50’yi bulmuş, oranları yüzde 160’a kadar çıkmıştır. Bu vergiler yüzünden zengin ile fakir arasındaki adaletsizlik daha da derinleşmiştir” diye konuştu.

SOLUDUĞUMUZ HAVADAN BİLE VERGİ ALACAKLAR

Bir örnek ile konuşmasına devam eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “2018 yılında aylık 2.700 lira maaş alan en düşük kamu çalışanı ortalama yüzde 20 oranında vergi öderken SüperLig’de yıllık 24 Milyon lira ücret alan bir futbolcu sabit yüzde 15 oranında vergi ödeyecektir. Bu oran İngiltere’de yüzde 45,Fransa’da yüzde 50, İspanya’da yüzde 52’dir.Çiftçimiz traktörüne alacağı mazota litre başına 1 lira 80 kuruş ÖTV ödemesi gerekirken yat sahibi ÖTV ödemeden mazot alabilmektedir. Geldiğimiz noktada parayı Lidyalılar, vergiyi Sümerler, verginin vergisini ise ülke olarak biz bulmuş durumdayız. Artık neredeyse soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek ve vergide adaleti sağlamak olacaktır.”

ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜSTÜNDE OLACAK

Milyonlarca asgari ücretli içinde önemli değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, asgari ücretin yoksulluk sınırının üzerine çıkacağının altını çizdi. Bunun için asgari ücrete yıllık yapılacak reel artışlar ile yoksulluk sınırını yakalayacaklarını belirten Karamollaoğlu, “Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olacak ve asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Asgari ücret her yıl reel olarak yüzde 7-10 civarında artırılacaktır. Hedef yoksulluk sınırını yakalamak olacaktır” dedi.

KADINA DEĞER, TÜRKİYE’YE HUZUR

Günümüzün en temel sorunlarından birinin de kadının toplumsal konumu ve hakları konusunda yaşanan bir takım sıkıntılar olduğunu belirten Karamollaoğlu, konu ile ilgili önemli çözüm yollarını sundu. Karamollaoğlu, “Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddetin karşısında duracak, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

3 YILA KADAR DOĞUM İZNİ

Kadınların yaşadığı sorunların çözümü için çalışacaklarını ve onların hem toplumsal hayatta hem de çalışma hayatında var olan engelleri kaldıracaklarını dile getirerek şunları söyledi:  “Şiddet mağdurlarının mağduriyetlerini gidermek adına uygulamada mevcut olan her türlü gerekli düzenlemeleri, kadınların katılımı ile ve ivedilikle yapacağız. Çalışan kadınların çocuğunu yetiştirme konusunda kendilerine her türlü destek sağlanacaktır. Doğum yapan çalışan annelere, istemeleri halinde 3 yıla kadar doğum izni verilecektir. Ailenin korunması, neslin korunmasıdır. Aile içi ihtilafların giderilmesi makul bir düzene oturtulacaktır.”

AİLE KURUMUNUN SORUNLARI GİDERİLECEK

Karamollaoğlu, bu sorunları en başta işsizliğin etkilediğini belirterek, “İşsizlik oranının yüksek olduğu ülkemizde bu sebepten dolayı aile içi şiddet, boşanmalar, psikolojik bunalımlar sıklıkla görülmeye başlanmıştır. İşsizlik ailede ciddi çatışmaları beraberinde getirmektedir. Eve ekmek götüremeyen baba rolü, açlığa ve sefalete tahammülü kalmamış anne modeli, bu durumun sonuna kadar etkisinde kalan çocuklar, milletimizin bir gerçeği haline gelmiştir” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelliler ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili de yol haritalarını açıklayan Karamollaoğlu, “Saadet Partisi iktidarında engellilerin önündeki engelleri kaldıracağız. Engelli vatandaşların kamuda yönetici olmaları önündeki engelleri kaldıracağız” diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YOKSULLUK SINIRINA YÜKSELTİLECEK

Karamollaoğlu, ülkemizde 12 milyon emeklinin olduğunu hatırlatarak, konuşmasına, şöyle devam etti: “Uzun yıllar emek vermiş ve prim ödemiş olmalarına rağmen emeklilerimizin aldığı aylıklar bazı durumlarda çok düşüktür. Saadet iktidarında yoksulluk sınırı altında aylık alan emeklimiz kalmayacaktır. Emeklilerimizin maaşlarına her yıl ‘Refah Payı’ adı altında o yılın büyüme oranı kadar ilave zam yapılarak ekonomik büyümeden pay almaları sağlanacaktır. Aynı gün ve aynı kazanca sahip emeklilere ödenen farklı emekli aylıkları arasındaki eşitsizlik giderilecektir. Emeklilerimiz tedavi, tıbbi cihaz ve ilaçtan alınan katılım payından muaf tutulacaktır.”

HASTANELER ŞİFAHANALERE DÖNÜŞECEK

Sağlık problemlerine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Sağlıklı bir toplum oluşturmak hedefimiz olacaktır. Beşikten mezara kadar herkesin herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanacaktır. Şehir hastaneleri ile halkın gözü boyanmaktadır. Şehir hastaneleri gibi büyük yatırımlar kronik hastalık yükünü hafifletmez. Mevcut sistem 5 yıldızlı otel konforu içinde hastalık üretmektedir. Asıl olan halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleridir. ‘Hastane’ler asli görevi olan ‘şifahane’lere dönüştürülecektir” diye konuştu.

AB KAPISINDA BEKLEMEYECEĞİZ

Avrupa Birliği konusunda da görüşlerini paylaşan Karamollaoğlu, AB ile olan ilişkileri tekrar masaya yatıracaklarını ve yeni bir anlayış getireceklerini belirterek, “Birimizin ötekisine tabi olma mecburiyetinde olmadığını herkes kabul etmek zorundadır. Kendi değerlerinden taviz vermeyi düşünmüyorlarsa, biz de kendi değerlerimizi onlar için heba etmeye razı olmayacağız” dedi. Konuşmasında dış politika ile ilgili de eleştirilerde ve değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, dış politikada uygulanan politikaları sert bir dille eleştirdi. Karamollaoğlu, “Büyük Ortadoğu Projesi’ne kesinlikle fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

EVİ OLMAYANA SOSYAL KONUT VERİLECEK

Karamollaoğlu, ‘Sosyal Devlet Projesi’ kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl belli sayıda sosyal konut yapılacağını vurguladı. Karamollaoğlu, “Kentsel dönüşümde amaç rant değil, yörede yaşayanların yaşam kalitesinin artırılması olacaktır. Tarımsal araziler heba edilmeden tarihi ve doğal doku korunarak estetik ve şahsiyetli şehirler oluşturulacaktır. Kentleşme, sanayileşme ve yapılaşmada ormanlar, meralar ve tarım alanları kullanılmayacaktır. Kıyı alanları, sahil şeridi ve koylar tüm halkımıza aittir. Bu alanların mülkiyeti belli bir süreliğine de olsa gerçek veya tüzel kişilere devredilemez. Böyle bir tahribatın önüne geçilecektir” dedi.

MEMURA, İŞÇİYE, BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Memura ve işçiye önemli vaatlerde bulunan Karamollaoğlu, “Memur, işçi tüm çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban bayramlarında ‘Bayram İkramiyesi’ ödenecektir. Sosyal güvenlik sisteminde orta ve uzun vadeli projeksiyonlar Türkiye’nin gerçeklikleri ile uyumlu şekilde yenilenecek, uygulamada disiplin esas alınacaktır. Vatandaşın geleceği günübirlik siyasi ranta kurban edilmeyecektir. Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecektir. Emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacaktır. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabileceklerdir. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecektir” şeklinde konuştu.

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ VERİLECEK

Saadet Partisi iktidarında aile ve evlilik kurumunun güçlendirileceği ve önündeki sorunların sistemli bir şekilde ele alınıp ortadan kaldırılacağını dile getiren Karamollaoğlu, ilk olarak ekonomik sorunların çözüleceğini kaydetti. Karamollaoğlu, “Dar gelirli aile fertlerinin eğitimi desteklenecek ve eğitim gören çocuklara burs verilecektir. Ekonomik gerekçelerden dolayı evlenemeyen gençlerimize faizsiz kredi imkânları verilecektir” dedi.

VATANDAŞIN GELECEĞİ RANTA KURBAN EDİLMEYECEK

Türkiye’de her 100 işçiden birinin iş kazası sonucu yaşamanı yitirdiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, 2003-2016 yılları arasında 16 bin 925 işçinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Hiçbir kârın, işçinin canından daha kıymetli olamayacağını belirten Karamollaoğlu, “Saadet iktidarında ciddiyet ve kararlılıkla bu alanda denetimler artırılacaktır. İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir” dedi.

SEÇİM MÜZİĞİ DE TANITILDI

Partinin seçim müziği de ilk defa salonda kamuoyuna duyuruldu. Büyük beğeni alan partinin seçim müziğinin adı ise partinin seçim sloganı olan “değiştir” oldu. Milletvekili adaylarının Temel Karamollaoğlu ile çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile program nihayete erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber