‘Sokak değişim istiyor’

‘Sokak değişim istiyor’
27.07.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Hatice Özer, 16 Temmuz’da başlayan kurultay süreci ile ilgili konuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişiliğine, dürüstlüğüne hiç kimsenin tek kelime etmeye hakkı olmadığını belirten, basın ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özer, “Sayın Genel Başkanımız, dürüstlüğü ile, karakteri ile siyasi tarihimizdeki yerini almıştır. Ancak şimdi değişimin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Çünkü başarılı olamadık. 24 Haziran seçimlerini iyi okumamız gerekir. Kaybettik. Seçim kaybetmek, ciddi bir muhasebe yapmayı da beraberinde getirir. Bu muhasebeyi yapmazsak, daha büyük mağlubiyetlere çağrı yapmış oluruz. Buna hakkımız yok. Sayın Genel Başkanın, 24 Haziran seçilerinden sonra, hiç bir kurultay çağrısını ya da hamlesini beklemeden, kendi yetkisini kullanmak suretiyle olağanüstü kurultayı toplamasını beklerdim. Bunu yapmadığı için, o günden beri yangın durmuyor. Tartışmalar sürgit devam ediyor. Samsun’da parti tabanımızla sürekli diyalog halindeyiz. Herkesin beklentisi, değişim yönünde. Bunun yeri de kurultaydır. Samsun kurultay delegeleri, doğru olanı yaptılar ve kurultay talep ve beyanlarını Noter kanalıyla verdiler. Kendilerine, tabanın sesine kulak verdikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu kurultayın yerel seçim sonrasına bırakılmasını savunmak, gerçekleri görmemek, süreci iyi okuyamamaktır. Partimizin, yeni iddialarla ortaya çıkması gerekir. Bunun için, yeni bir heyecanın doğması gerekir. Aksini düşünmek bile istemiyorum.” dedi.
İl Kadın kollarında kayyum yönetiminin iş başında olduğunu söyleyen Hatice Özer, “İl kadın kollarımız, bizim göz bebeğimiz. Benim de, İl başkan yardımcısı olarak doğal üyesi olduğum bu yapı, Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün adeta bel kemiğidir. Yaşanan bir takım talihsizlikler sonucunda İl kadın Kolları yönetiminde boşluk ortaya çıktı. Genel merkez tarafından, daha önce de bu görevde bulunmuş Serap Gürgör, kayyum olarak tayin edildi. Değerli bir parti büyüğümüzdür. Kayyum görevini en iyi şekilde yürüteceğine eminim. Bundan sonra da kadın kolları, kendi içinde demokratik kurallara uygun olarak seçimini gerçekleştirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Önceki İl Kadın Kolu başkanımız Elif Çakır, gerçekten çok çalıştı. Sabah akşam demedi, dağ bayır demedi, özveriyle emek harcadı. Partiyi ön plana çıkardı. Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duydum. Şayet bu görevi tekrar isterse, kendisine örgüt olarak destek olmalıyız. Çünkü, emek en yüce değerse eğer, karşılıksız kalmamalı. Siyasete giren yeni yüzlere her zaman şans vermeliyiz. Yeni yüz, yeni heyecan ve yeni başlangıçlar demektir. Elif Çakır’ın, partimiz için yapacağı çok işlerin olduğunu biliyorum. Kendisine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.