Siyasilerden Kadir gecesi mesajları

Siyasilerden Kadir gecesi mesajları
10.06.2018
A+
A-

Kadir Gecesi dolayısıyla AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan başta olmak üzere Samsun Milletvekilleri ve diğer siyasiler kutlama mesajları yayınladı.

Yayınladıkları mesajlarda Samsun Protokol Üyeleri ve siyasileri, şunları dile getirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan; gönüllerimizi inşa ve ihya eden mübarek Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız günlerde Yüce Rabb’imizin müjdesi Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İkram ve ihsan sahibi Rabb’imizin sonsuz nimetlerinin şükrünü eda edebilmemiz için, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen mübarek geceyi fırsat bilmeli; yaşantımızı gözden geçirmeli, hal ve tavırlarımız konusunda ciddi bir muhasebe yapmalıyız. ‘Her geceyi Kadir bil’mek şiarıyla Kadir Gecesi’nin kadrini bilmeliyiz.

Tarih boyunca uğruna nice şehitler verdiğimiz aziz vatanımızda birlikte huzur içinde yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve tüm insanlar için sevgi ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir. Zalimin hasmı, mazlumun dostu, umudun adı Türkiye olarak özellikle Ramazan ayı boyunca çocuk, kadın, yaşlı demeden dünyanın her yerinde zulme uğrayan mazlumların hamisi olmaya devam edecek; Dünyanın beşten büyük olduğu gerçeğini gür sesle haykırmaktan asla geri durmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Leyl-i Kadr’in selametinin İslam’a asırlarca hizmet etmiş aziz milletimiz, mazlum coğrafyalar ve insanlığı çepeçevre kuşatmasını Yüce Mevla’mdan temenni ediyor; huzur içinde Ramazan Bayramı’na ulaşmamıza vesile olmasını diliyorum.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Af, mağfiret, birçok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşar iken, Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ve akabinde Ramazan Bayramı’na kavuşmanın da haklı sevincini yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olarak bilinen Ramazan ayının son günlerini idrak etmekteyiz.
Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlı
Pazar gecesi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni kutlayacağız. Kadir gecesi dinimizde en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Tutulan oruçların yapılan ibadetlerin ve yardımların bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Ramazan Bayramı’nın müjdecisi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı yaptığımız ibadetlerimizi dergahı izzetinde kabul ve makbul eylesin” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Öcal, ”Bu mübarek gecenin ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, Kadir Gecenizi tebrik ediyorum”dedi.

Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gencenin günahlardan arınmaya ve kurtuluşa vesile olmasını dileyen Öcal, ”Bir ay boyunca oruçlarımızı tuttuk, iftarlarımız ettik, teravihler kıldık, Ramazanın manevi atmosferini teneffüs etmeye gayret ettik ve şimdi bu mübarek ayın sonuna yaklaştık. Kadir Gecesinin bugüne denk geldiği kesin değil, Ramazanın son on günü içerisinde arayınız buyruluyor. Kadir Gecesini de bu son on gün arayacağız. Bulanlardan ve kurtuluşa erenlerden oluruz inşallah” ifadelerini kullandı.
DUA EDECEĞİZ AMA DUA İLE YETİNMEYECEĞİZ
Mesajında ülkemizde ve İslam alemininde çok büyük sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Öcal, ”Zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizde ve İslam aleminde ciddi sıkıntılar var. Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun. Duaya ihtiyacımız var. Dua edeceğiz ama dua ile de yetinmeyeceğiz. Bir şeyler yapmanın mücadelesini vereceğiz. İslam dini aksiyon dinidir. Bunun yanı sıra birbirimizi seveceğiz. Kamplaşma ve kutuplaşmaları minimize edeceğiz. Kardeşliği hakim kılacak, iyilik ve güzelliği organize edeceğiz. Kurtuluşa ermenin yolu buradan geçiyor.” ifadelerine yer verdi.

Güncellenecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber