Sigaralarda ‘tek tip’leşme başladı

Sigaralarda ‘tek tip’leşme başladı
26.12.2019
A+
A-

5 Ocak 2020’den itibaren başlayacak olan sigaralarda tek tipleşme, şimdiden başladı.

Sigara paketlerinin üzerinde herhangi bir marka logosu, rengi ve markayı andıran herhangi bir işaret kullanmayı engelleyen tek tip düz paket uygulaması 5 Ocak 2020’den itibaren Türkiye’de uygulanmaya başlanıyor. Bu tarihten itibaren mevcut logolu, renkli paketlerin satışı yasak olacak. Bu nedenle 5 Ocak’a kadar sigara satışı yapanların ellerindeki ürünleri o tarihe kadar tamamlaması gerekiyor. Bazı sigara satıcıları da tek tip paket uygulaması olan sigaraları satmaya başladı.

Pantone 448 C Mat rengi kullanıldı Düzenlemeyle tütün mamulleri paketlerin rengi, ‘Pantone 448 C Mat’ bitişli tek renk olarak belirlendi. Marka, ayırt edici ibare ve diğer zorunlu bilgilerin yazım şekli, rengi, konumu standart hale getirildi, markanın logosu, simgesi vs. işaretleri kaldırıldı. “ALO 171 Sigara Bırakma Hattı” mesajı da var Tek tip ve tek renk olacak paketler üzerindeki birleşik (resimli) sağlık uyarıları alanı yüzde 65’ten yüzde 85’e çıkarıldı, resimli uyarı paketin ön yüzeyi yanı sıra arka yüzeyine de konuldu. 14 yeni birleşik (resimli) sağlık uyarısı belirlendi. Bütün paketlerde yer alacak ibarelerden biri de birleşik (resimli) sağlık uyarıları içerisinde yer alan “ALO 171 Sigara Bırakma Hattı” mesajı olacak. ,

Yeni paketlerde, yan yüzey alanlarının yüzde 50’sini kaplayan genel uyarı ve bilgi mesajı yer alıyor. Paketlerde, “Sigara içmek öldürür – hemen bırakın” genel uyarısı ile “Tütün dumanı, kansere yol açtığı bilinen 70’ten fazla madde içerir” bilgi mesajı bulunacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.