Sıfır Atık Köyünde yerli tohumlar ekildi

Sıfır Atık Köyünde yerli tohumlar ekildi
24.02.2022
A+
A-

Başkan İbrahim Sandıkçı, Sıfır Atık Köyü’nü ziyaret eden öğrencilerle birlikte sera alanlarında ‘yerli tohum’ ekimi yaptı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Sıfır Atık Köyü’nü ziyaret eden Canik Uludağ Ortaokulu öğrencileriyle birlikte sera alanlarında ‘yerli tohum’ ekimi yaptı. Gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak amacıyla Canik Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık Köyü Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, projenin sürdürülebilir olması adına Sıfır Atık Köyü’nü öğrenciler için eğitim alanına çevirdiklerini kaydetti. “Bu projeye öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi dâhil etmeyi amaçladık” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, ‘Sıfır Atık Köyü’ projesi aracılığıyla sürdürülebilir çevre anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Gençler iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilinci kazanıyor

“Çocuklarımıza toprak sevgisi kazandırmak, çevre bilinci aşılamak, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji hakkında eğitim vermek maksadıyla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen ‘Sıfır Atık Köyü Projesi’ hakkında öğrencilere bilgi aktardı. “Çocuklarımıza geri dönüşüm malzemelerinden neler yapılabileceğini uygulamalı olarak öğretmeyi amaçladık” diyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Sıfır Atık Köyü Projesi ile çocuklara; kaynakların verimli kullanılmasını, atık oluşumunun olabildiğince engellenmesini, israfın önüne geçilmesini, oluşan atıkların kaynaklarına göre ayrıştırılarak toplanmasını ve bu atıkların geri dönüşümü ile enerji kaynağı haline getirilmesini yerinde öğretmeyi hedefledik” şeklinde konuştu.

Sıfır Atık Köyü’nden ‘Yeşil Ekonomi’ye destek

Projede yer alan açık tarla alanı ve kapalı sera alanlarında ‘yerli tohum’ ekimi ve üretimi yapıldığını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, bu tür uygulamalarla gençlere tarım, çevre ve toprak sevgisi aşılanacağının altını çizdi. “Okullarımızdan her gün öğrencilerimiz gelerek Sıfır Atık Köyü’nü uygulamalı şekilde inceleme fırsatı buluyor. Geri dönüşüm malzemelerinden neler üretilebileceğini burada yaşayarak görüyorlar. Çocuklarımızın burada edinmiş oldukları çevre bilinci onlarda daha kalıcı etki bırakacak” dedi. Atıkların sınıflandırılarak ayrıştırılması için Canik’te muhtelif alanlara sıfır atık ve atık getirme merkezleri oluşturduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bu sistemi evlerimizde de uygulamaya başladığımız taktirde ekonomik olarak ciddi anlamda tasarruf sağlanacaktır” diye konuştu.

Sıfır Atık Köyü’nde atık suların depolanması, seralar, kompost alanlar, geri dönüşüm malzemelerinin sınıflandırılarak toplanması; güneş panelleri, rüzgâr gülü ve bedensel güç aracılığıyla elektrik enerjisi üretimi gibi pek çok konuda uygulamalı şekilde eğitim alan öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber