Sıcak havalarda cilt kuruluğuna dikkat

Sıcak havalarda cilt kuruluğuna dikkat
02.07.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Deri ve Zührevi (Cildiye) Hastalıkları Uzm. Dr. Fikret KAYA sıcak havalarda oluşan cilt kuruluğu hakkında bilgi verdi.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber sıcak havalarda ortaya çıkan cilt kuruluğu, sıradan yöntemlerle de giderilebilir.

CİLT KURULUĞU NEDEN OLUR?

Cilt kuruluğu aşırı diyebileceğimiz bir boyuta vardığında ise bu kuruluk, egzama (dermatit) denilen diğer bir cilt problemine işaret ediyor olabilir. Kuru cilt ayrıca diyabet, tiroid sorunları veya kötü beslenme gibi başka problemlerle de ilişkili olabilir. Güneş cildi kurutur ve güneş ışınları cildin daha alt katmanlarına ulaşarak kırışıklık ve sarkma gibi başka zararlara da neden olabilir.

CİLT KURULUĞUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN

Uzm. Dr. Fikret Kaya; ‘Ciltteki nem kaybını engellemek tedavinin en önemli kısmıdır. Alışkanlıklarımızı düzenlemek her şey den önce kullanılan ürünleri seçerken cildin kuruluk oranına, yaşa ve nemlendiricinin içeriğine bilgi edinilmeli, Cildi kurutmayan, nemlendiren ürünler tercih edilmelidir. Gıdalarda ise cildin nem ihtiyacını karşılayan besinler tercih edilmelidir. A vitamini olmak üzere E ve C vitaminleri, çinko, omega 3, omega 6 yağları ile birlikte antioksidan içeren besinler cilt kuruluğunu gidermekte yardımcıdır. Yazın bol su tüketimi cildin neme kavuşması açısından çok önemlidir. Banyo yaparken ılık suyu tercih edin. Çünkü sıcak su cildin doğal yağlarını daha çabuk azaltır.’ diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber