Sevim Aydın tekrar hayata tutundu

Sevim Aydın tekrar hayata tutundu
15.08.2018
A+
A-

Uzun süredir midesinde gaz şikayeti olan 60 yaşındaki Sevim Aydın isimli hasta Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol’un yaptığı başarılı operasyon ile şifa buldu.

Samsun’un Canik ilçesinden ikamet eden 60 yaşındaki Sevim Aydın mide kanseri teşhis edilmesinden sonra Büyük Anadolu Hastaneleri’ne başvurdu.

Daha önce yaşadıklarını ve tedavi sürecini anlatan Sevim Aydın, ‘’Ameliyat olmadan önce hiçbir şikayetim yoktu, sadece gaz sorunum vardı. Daha sonrasında başka hastanede doktorun kontrol altında tedavi oluyorduk.Hastaneye gidip geliyorduk fakat ultrasonda hiçbir sorun görünmüyordu. Hatta kanser belirtilerinin hiçbirini taşımıyordum. Bu 5-6 aylık süre zarfından sonra doktor bana endoskopik yapmaya karar verdi. Kan tahlili yaptı ve kanım düşük olduğu belirtildi. Endoskopi yapıldıktan sonra bize mide kanseri olduğumuzu orada öğrendik. İlerlemiş olduğu için üçüncü evrede yakaladık biz bu hastalığı. 3 ay kemoterapi aldık ve olumlu sonuçlar verdi. Ve ameliyat oldum şu an çok iyiyim. Tekrar hayata tutundum. Bu tedavi sürecinde de Büyük Anadolu Hastaneleri ve doktorumuz Serdar beye çok teşekkür ederim.’’ Dedi.

Mide kanseri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Serdar Yol, ‘’Beslenme alışkanlığı mide kanserin görülme olasılığında önemli yer tutmaktadır. Tuzlu besinleri aşırı tüketmek, sebze ve meyve beslenmesinde yetersizlik, Eti çiğ olarak tüketmek, mangalda yanmış etin yenilmesi ve Nitrat ve nitrit tuzları da midede kanserojen maddeye dönüşebilmektedir.

MİDE KANSERİNİN BELİRTİSİNDEN BİRİ DE KANSIZLIK
Mide kanserine yakalanan hastaların %95’inde iştahsızlık ve zayıflama şikayeti görülmektedir. Bazı hastalarda ise mide kanaması, kansızlık, büyük abdeste gizli kanama mide kanserinin belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır.

Kanserin ilerlediği hastalarda hastalarda midede ağrı, mide bölgesinde ele gelen sertlik, kusma ve karında asit birikimine bağlı şişlikler gözlemlenmiştir.

TEMEL ARAÇ ENDOSKOPİ
Hastalığın teşhisinde temel tanı aracı üst gastrointestinal Endoskopidir. Bu yöntemle mide mukozası tümüyle görülür ve şüpheli alanlardan biyopsi alınarak hastalık teşhis edilebilir. Tanı kesinleştirildikten sonra yayılımı belirlemede en sık kullanılan tetkik bilgisayarlı tomografidir. Mide kanserinin tedavisi cerrahidir. Mide kanseri tedavisinde kemoterapi ve radyoterapinin yeri son derece sınırlıdır. Bu anlamda hasta mutlaka bir uzman doktor tarafından detaylı muayenesi yapılması ve tedavi süreci belirlenmelidir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.