Şehit Ailesine mezar yeri haberine Mustafa Demir’den suç duyurusu

Şehit Ailesine mezar yeri haberine Mustafa Demir’den suç duyurusu
13.12.2020
A+
A-

Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın Samsun Asri mezarlığındaki şehitliğinin yanına, şehit annesi ve babası para karşılığında mezar yeri istemiş ve 20 bin lira ödeme yapmıştı. Basında çıkan haberler üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, haberin çarpıtıldığını iddia ederek, gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

18 Nisan 1992 yılında Iğdır – Doğubeyazıt Karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesme eylemi gerçekleştiren PKK terör örgütü sivil ve silahsız olan Astsubay İlhan Hamlı ile birlikte 3 arkadaşını şehit etti. Astsubay Hamlı, memleketi Samsun’da toprağa verildi.

15 BİN LİRAYA ANLAŞILMIŞTI
Acılı anne ve babası her Cuma oğlunun mezarına giderek dua ederken, baba Ahmet Hamlı 2019 yılında hayatını kaybetti. 85 yaşındaki anne Bedriye Hamlı’da oğlunun mezarının bulunduğu Asri Mezarlığı’nda eşi ve kendi için 2 kişilik mezar yeri almak istedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehit annesine iki mezar için 15 bin lira fatura çıkardı. Bedriye Hamlı, bu parayı daha sonra ödemek üzere üzere anlaşma yaparak eşi toprağa verdi.

grgrgrg

İNDİRİM YAPMADILAR
Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Bedriye Hamlı ve diğer oğlu Ayhan Hamlı, 2 mezar için istenilen 15 bin lirayı indirmek için belediye ile görüşme yaptı. Ama olumlu bir cevap alamadı. Araya pandemi süreci de girince görüşmeler yarıda kaldı ve bu sıra da belediye de mezar yerlerine zam yaptı. İndirim yapılmayınca iki mezar yerinin parasını ödemek için Mezarlıklar Müdürlüğüne giden Ayhan Hamlı’dan bu kez 20 bin lira istendi. Şehit kardeşi Ayhan Hamlı, 20 bin lirayı peşin olarak ödedi. Sosyal medya hesabından da mezarlar için ödediği paranın faturasını paylaşarak yetkililere sitem etti.

ZAM YAPTILAR 20 BİN LİRA OLDU
Yaşanan süreci anlatan Ahmet Hamlı, babasının 27 yıl şehit oğlunun acısıyla yaşadığını belirterek, “Geçen yıl babalar gününde 16 Haziran 2019’da şehit babası Ahmet Hamlı vefat etti. Oğlu ile aynı mezarlıkta defnedilmek istemişti. Annem o zaman kendisi içinde bir ayırttı. Babam ve annemin mezarları için o dönem bizden 15 bin lira istendi. O an bunu karşılayacak para elinde yoktu. Daha sonra ödemek üzere işlemler yapıldı. Sonra indirim yapılması için görüşmeler yapıldı. Defin tarihinden 2 ay sonra mezar yeri ücretleri kişi başı 10 bin lira oldu. İndirim beklerken bu arada zam geldi. İndirim yapılır diye görüşmeler devam etti. Araya pandemi de girince süreç uzadı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesinin ve annemin 23 Temmuz 2020’de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının makamında indirim talebinde bulunması kimseyi harekete geçirmedi. Kimse yardımcı olmadı” diye konuştu. Ayhan Hamlı 24 Kasım 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile konu hakkında görüşmesine rağmen bir sonuç alamayınca 2 kişilik mezar için 20 bin lirayı ödediğini dile getirdi.

Untitled 2 270

GAZETECİLERE SUÇ DUYURUSU
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise çıkan haberler üzerine suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Demir yaptığı açıklamada haberin çarpıtıldığını iddia ederek “Derecik Mezarlığı’nın ücretsiz olduğunun herkes tarafından biliniyor. Buna rağmen konuyu çarpıtmak suretiyle haber yapmak, aziz şehitlerimizin ailelerini, eli öpülesi anne ve babalarını da kendi emellerine alet etme ve bu şekilde algı oluşturma gayretinden başka bir şey değildir. Aynı zamanda kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin hatırasına da saygısızlıktır. Bu durum, kişisel ihtirasları için her değeri kullanabilen çevrelerin, geldiği son noktanın göstergesidir. Bu tür emeller peşinde koşanları şiddetle kınıyor, kendileri ve kurumları hakkında yasal işlem başlattığımızın bilinmesini istiyorum.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber