Seçimler esnafı fena vurdu

Seçimler esnafı fena vurdu
01.07.2019
A+
A-

31 Mart ve 23 haziran seçimleri özellikle esnafı fena vurdu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da esnaflar iş yapamamaktan şikayetçi.

ESNAF ADETA CAN ÇEKİŞİYOR
Samsun esnafı son 5 aydır yaşanan yoğun seçim dönemi nedeniyle iş yapamamaktan dolayı kepenk kapatma noktasına geldiklerini söyledi. Vatandaşların parasını yastık altına koyduğunu ya da bankalarda faize yatırarak ekenominin rayına girmesini beklediklerini ifade ederken, dolar kurunda yaşanan dalgalanma ve ekonomik göstergelerin sürekli değişmesi nedeniyle esnafın adeta can çekiştiğini söylediler.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TIK YOK
Kredi fazilerinin yüksek olması özellikle inşaat sektörünü büyük oranda etkilediğini, neredeyse her sektörde aynı durumların yaşandığını belirten esnaflar; ‘Öyle gün oluyor ki siftah yapmadan işyerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. İşçi maaşları ve vergiler zaten boynumuzu yeterince büküyor. Piyasaki durgunlukta buna eklenince tam anlamıyla bir kriz hali yaşıyoruz. Hükümet esnaf için acil önlemler almalı.’ dediler.

ZAMLAR İŞİN TUZU BİBERİ OLDU
Bir çok esnafın kapılarına kilit vurmak zorunda kaldıklarını, ekonominin bu şekilde gitmesi halinde bu durumun devam edeceğinden endişe ettiklerini belirten esnaflar; ‘Bugün belediyeler bile batmış durumda. Borç gırtlağa kadar gelmiş. Suya, elektiriğe, motorine, çaya ve şekere gelen zamlar ise vatandaşın alım gücünü daha da azalttı. Pazarda meyve ve sebza halen pahalı. Esnaf artık tükenme noktasına geldi.’ diye konuştular.

(Meydannet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber