Seçim anketinde son durum

Seçim anketinde son durum
14.11.2021
A+
A-

PİAR Araştırma şirketi son seçim anketini yayınladı. Buna göre seçmenlere Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltidi.

Türkiye genelini temsil eden 26 ilde, 2520 katılımcı ile CATI yöntemiyle gerçekleştirilen anketde Cumhur ittifakı ile Millet İttifakı arasındaki farkın eridiği DEVA Partisi’nin ise büyük bir sıçrama kaydettiği öğrenildi.

Ankete göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin oy oranı yüzde 30.6 olarak belirlenirken, CHP yüzde 26.6, İYİ Parti yüzde 12.4, HDP yüzde 11.5, MHP yüzde 8.7 oy oranına ulaştı. Öte yandan DEVA Partisi’nin oranını ise yüzde 6 oldu.

AK PARTİ VE CHP ARASINDAKİ OY FARKI
3,1 Anket sonuçlarında Ak Parti’nin oy oranı yüzde 23.6 olarak belirlenirken CHP yüzde 20.5, MHP yüzde 6.7, HDP yüzde 8.9, İYİ Parti yüzde 9.6, Deva Partisi yüzde 4.6 ve Saadet Partisi ise yüzde 1 oy oranına ulaştı. Kararsızlar ve oy kullanmayanların oranı ise 22.9 olarak ölçüldü.

2 2170

KARARSIZLAR DAĞILTILDIĞINDA SONUÇLAR
Anket sonuçlarına kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti’nin oy oranı yüzde 30.6, CHP yüzde 26.6, MHP yüzde 8.7, HDP yüzde 11.5, İYİ Parti yüzde 12.4, DEVA Partisi yüzde 6.0 ve Saadet Partisi ise yüzde 1.3 oy oranına ulaştı.

1 2746

(Haberlercom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber