Samsun’un O Mahallesi Susuz Kaldı Vatandaş İsyan etti

SASKİ, Samsun’un Bafra İlçesinde Dededağı mahallesi’nde SASKİ suyu kesti. Halk 1 haftadır susuz kaldı ve yaşadıkları mağduriyeti duyurabilmek adına eylem yaptı.

19.11.2016
A+
A-

Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Dededağı Mahallesinde bazı vatandaşlar, borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle SASKİ tarafından sularının kesildiğini, 1 haftadır susuz kaldıkları ve yaşanan bu durumdan ötürü mağdur olduklarını belirterek eylem yaptı.

SASKİ ARACININ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Dededağı Mahallesinde eylem için toplanan kalabalık basın açıklaması yapacağı sırada SASKİ’ye ait bir aracın mahallerinden geçişine izin vermedi. Mahalleli eylem sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Bafra SASKİ Müdürlüğü önünde toplandı ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda konuşan Dededağı Mahallesi sakinlerinden Murat Çelik, “Buradan Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum, bu mahallede 15 bin insan yaşıyor, fakat bizlere kimse sahip çıkmıyor. Çocuklarımız sular akmadığından hastalandı,mahallemizde alt yapı yok, yollar çamur içerisinde, şimdi üstüne bir de suyumuzu kestiler.

MAHALLELİ PERİŞAN

Bir haftadır çoluk çocuk herkes perişan, oy zamanı gelmesini biliyorlar, fakat sıra hizmet yapmaya gelince kimsede ses yok” dedi. Dededağı Mahallesinin SASKİ’ye 90 bin TL borcu bulunduğunu söylediklerini belirten Cevdet Kurt adlı vatandaş, “Biz 15 senedir paramızı ödüyoruz, bu 90 bin lira borç nereden çıktı? Bizler su paralarını toplayanlara düzenli olarak faturalarımızı öderken, seçim zamanında bize gelip, su parası vermeyin dediler, Büyükşehir Yasası çıktı, burası Samsun’a bağlanacak deyip, para almadılar.

OY İÇİN UĞRAMASINLAR!

Oy için mahallemize uğramasınlar, gelecekleri varsa görecekleri de var. Kimsenin bizim suyumuzu kesmeye hakkı yok, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum buraya bir müfettiş göndersin durum ortaya çıksın” diye konuştu. Başkan Yılmaz’ın 7 Haziran seçimleri öncesinde mahallerine gelerek çay ocağında ‘Bundan sonra Dededağı Mahallesi benim köyümdür’ dediğini belirten Berati Altuntaş ise, “Bize verilen altyapısı, yol, kaldırım çalışmaları dâhil hiçbir söz tutulmadı. Mahallemizdee yol yok, ara sokaklarımız çamur içerisinde ve bizim mahallemiz dışında tüm mahallelere hizmet giderken, bize gelmiyor” dedi.

2 YILDIR OY İÇİN BU MAHALLEDEN  SU PARASI ALMADILAR!

Her ay düzenli olarak su faturalarını ödediğini söyleyen Kemal Özcan, “Benim bir kuruş borcum yok, su faturlarımı düzenli ödüyor ve makbuzlarımı alıyorum. Borcu olanın suyunu kessinler, fakat benim suyumu kesmeye kimsenin hakkı yok, kimse benim suyumu kesip mağdur edemez, bir haftadır perişan olduk” dedi. “Yaşananların suçlusunun Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten İbrahim Kurt, “Oy için 2 yıldır bu mahalleden su parası toplamadılar ve bunu da bir düzene sokmadılar, sonra da bizi mağdur ettiler. Borcu olan var, olmayan var, kimsenin suyumuzu kesmeye hakkı yok, çoluk çocuk herkes hastalanmaya başladı ve tüm bunların sorumlusu SASKİ’dir” diye konuştu.

Kaynak: Haber Gazetesi / Ümit Ceylan

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber