Samsun’un Ladik İlçesine Karadeniz’in En Büyük Güneş Enerji Santrali Kurulacak

Samsun’un Ladik İlçesine Karadeniz’in En Büyük Güneş Enerji Santrali Kurulacak
14.10.2022
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği yatırım projeleriyle kenti geleceğe hazırlarken, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ilişkin çalışmalarını da sürdürüyor. Ladik ilçesinde Türkiye’nin kuzeyindeki en büyük Güneş Enerji Santralini (GES) kurmaya hazırlanan belediye, projeyi en kısa sürede ihale etmek istiyor. Santralin kente önemli faydalar sağlayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’a daha çok yatırım yapma imkanı bulacaklarını kaydetti. Proje sayesinde yılda 130 milyon TL kazanç elde edilecek.

Karadeniz Bölgesi’nin merkezi Samsun’a vizyon kazandıracak projelerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliğine karşı yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veriyor. Hava, su ve toprak kirliliği sorunlarına neden olan iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çevre projeleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, enerji tüketimini azaltmaya yönelik rüzgar, su ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. 

İHALE SÜRECİ BEKLENİYOR

Kurumun tükettiği elektriği, güneş ve rüzgar enerjisinden sağlamayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, GES projesi için ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyor. Belediye, ihalede beklenen fiyatın oluşmaması halinde yatırımı şehre kendisi kazandıracak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı uhdesinde Büyükalan Mahallesi’nde 685 bin dönüm alanda hayata geçecek projeyle belediye, 30 yıl boyunca elektrik üretebilecek. 

130 MİLYON TL KAZANÇ
İlk etapta 45 megavat gücünde olacak tesisle, elektrik tüketiminde yılda 100 milyon TL’lik kazanç sağlanması bekleniyor. GES yatırımının başlamasının ardından Rüzgar Enerji Santrali (RES) proje çalışmalarını da hızlandıracak Büyükşehir Belediyesi, bundan da yılda 30 Milyon TL kazanç sağlamayı hedefliyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇOK ÖNEMLİ

GES projesindeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yenilenebilir enerji kaynaklarından olabildiğince istifade etmek zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. GES projesi de bunlardan biri olup şehrimizin geleceği açısından çok önemli bir yatırım olacak. Tüm hazırlıklarımızı yaptık ve ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Böylelikle proje yatırımının startını vermiş olacağız. Aksi bir durum yaşarsak Türkiye’de bir ilke daha imza atarak belediye olarak santrali biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber