Samsun’un bekçileri yemin etti

Samsun’un bekçileri yemin etti
05.06.2018
A+
A-

Vali Osman Kaymak, bir aylık süreçte savunma taktikleri, durdurma, arama, kelepçe, mevzuat ve silah bilgisi eğitimi alan 153 Çarşı ve Mahalle Bekçisi için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen yemin törenine katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz yaptığı konuşmasında, “Çarşı ve Mahalle Bekçiliği müessesinin yeniden canlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu karar çerçevesinde ilimizde ilk planda 250 kişilik kadro tahsis edilmiş, planlamaya uygun olarak yapılan imtihanlar çerçevesinde bu göreve hak kazanan bekçi adaylarınızın alımları yapılmıştır. Tüm iş ve işlemleri ile eğitimleri tamamlanan 153 Çarşı ve Mahalle Bekçimiz bugün yemin ederek kutsal görevlerine başlayacaklardır. Diğer adaylarımızın ise eğitimleri devam etmekte olup, eğitimleri bitiminde onlar da görevlerine başlatılacaktır. Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin görev yaptığı mahallerde vatandaşlarımızla bütünleşmesi o mahallin zamanla vazgeçilmez bir ferdi haline gelmesi Polis Teşkilatının da yapmış olduğu görevi kolaylaştıracaktır.” dedi.

Devletimizin son yıllarda aldığı karar neticesinde Türkiye’de 20 bin civarında Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı yapıldığını dile getiren Vali Osman Kaymak, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bu sayıyı 30 bine tamamlayacaklarını söyledi. Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sistemi yeniden ihya edilmiş olacak. Tabii ki bu sistemi deneyeceğiz. Verim alınırsa yeni bekçi alımları yapılacaktır. Bu yeni alımda da Samsun’a iyi bir kontenjan verilmesini bekliyoruz. Yeni göreviniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Sizler, gerek sınavda gerekse mülakatta bileğinizin gücüyle buraya geldiniz. Emniyet Müdürümüzden eğitimizin çok iyi olmasını istedim. Çünkü siz belinize artık silah taktınız ve devletin gücünü, otoritesini kullanacaksınız. O anlamda çok ciddi bir göreve atanıyorsunuz. Sizlere tavsiyem, bu görevin onur ve şerefini çok iyi taşımanızdır.” diye konuştu.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin, işlerini ve yüce milletimizi sevmeleri halinde işlerinin çok kolay olduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Bizim insanımız çok kıymetli ve saygıdeğer. Her vatandaşımızın şerefli ve onurlu olduğunu unutmayın. Onun için insanlarla iletişime geçerken, onların haysiyetlerini rencide edecek diyaloğa girmeyin. Aksi halde siz sorunun bir parçası oluyorsunuz. Sizin göreviniz vatandaşımıza yardımcı olmak. Sizler önleyici güvenlik hizmeti olarak görev yapıyorsunuz. Onun için sizin yapacağınız görev polisimizi ve adliyemizi de rahatlatacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 153 Çarşı ve Mahalle Bekçisi, Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyarak, hep beraber yemin metnini okudu. Yemin töreninin ardından yemin eden 153 Çarşı ve Mahalle Bekçisini Vali Osman Kaymak, teker teker tebrik ederek, başarılar diledi.

Törene ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg. Alb. Tayfun Paşaoğlu ve bekçilerin yakınları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber