Samsun’un Ayvacık ilçesinde muhtarlar toplantısı yapıldı

Ayvacık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 43 mahalle muhtarları ile bilgilendirme ve istişare toplantısı Ayvacık belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refaettin Şencan, Belediye Fen işleri Müdürü Vedat Yazıcı ve Fen işleri Personelleri ile İlçenin mahalle muhtarları katıldı.

07.11.2016
A+
A-

 Ayvacık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 43 mahalle muhtarları ile bilgilendirme ve istişare toplantısı Ayvacık belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refaettin Şencan, Belediye Fen işleri Müdürü Vedat Yazıcı ve Fen işleri  Personelleri  ile İlçenin mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda  İlçede Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler değerlendirilerek bundan sonraki yapılacak çalışmaların istişaresi yapıldı.

Belediyenin  geçmiş  yıllar içerisinde mahallelerde yeni yol açma ve yol genişletme, yol onarım, Stabilize yol kaplama, gerekli görülen mahallelere  menfez, büz gibi altyapı çalışmaları, ihtiyaç duyulan yerlere parke döşeme, çocuk oyun parkları, merkez mahallelerde çevre düzenlemeleri, park ve bahçeler, İlçe merkezinde Kent Meydanı, sosyal yaşamın gereksinimi olan çay içip sohbet edebilecek alanlar, ilçe merkezindeki çatak deresi ıslah çalışmaları gibi bir çok projeye imza atmış Kapalı Spor Salonu, Su Sporları Merkezi, Su Kayağı Merkezi, Sosyal tesisler, Doğa Yaşam Parkı, Suat Uğurlu Baraj Gölüne İskeleler gibi Büyükşehir Belediyesinin ilçede yaptığı bir çok projeye de ön ayak olmuştur.

2017 yılında Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesinin yapacak oldukları çalışmalar ve projelerin paylaşıldığı toplantıda konuşma yapan  Belediye Başkanı Mustafa  Belur “  İlçemizi Samsun’umuzun en güzel ilçesi yapma yolunda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte büyük yol kat ettik. Mahallelerimizde bulunan yol ve su sorunları geçen yıllar içerisinde gece gündüz çalışılarak verdiğimiz sözlerinde arkasında durarak vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalıştık. Bundan sonrada tabi ki imkanlarımız doğrultusunda aynı aşkla hizmetlerimize devam edeceğiz. Muhtarlarımız yani sizlerle bizler çalışma arkadaşıyız. Tam bir uyum içerisinde ilçemize en güzelini yapacağız. Elbette ki yapamadığımız, yetişemediğimiz işler oluyor özellikle bu yıl diğer yıllara nazaran biraz daha çalışmalarımızı yavaşlattık ama bu demek değil ki yapılacak işlerimizi göz ardı ediyor yapmayacağız. Bu konuda sizlerin affına sığınıyorum. Seçim zamanı verdiğimiz tüm sözlerimizi Allah’ın izniyle hepsini yerine getireceğiz.  Tüm mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz. 2017 yılındaki yapacağımız çalışmalarımızın yol haritasını sizlerle beraber şimdiden çizelim istedik. 2017 yılında  Fen İşleri müdürlüğümüzün planlı ve programlı çalışmaları ile gerekli incelemeler yapılarak ilçemizin hangi mahallesinde ne gibi ihtiyaçlar söz konusu belirlenerek uygun görülen yerlere altyapı çalışmaları, parke döşeme, gerekli görülen mahalle yollarımıza beton, imkanlarımız ölçüsünde her mahallemize çocuk oyun parkları, eğitim kurumlarımız ve ibadethanelerimizin gerekli görülen eksiklikleri ve bahçe düzenlemeleri gibi bir çok çalışmalarımızı 2017 yılında siz muhtarlarımız ile birlikte tamamlayarak halkımıza hizmetin en iyisini sunacağız.

Önümüzdeki yıllarda  önemli  süreçler var. Bu hükümet bayrağı eline aldığı günden itibaren vatandaşına en iyi hizmeti sunmak adına çok atılımlar çok yenilikler yaptı. Meyve veren ağaç taşlanır misali hükümetimize birçok komplolar düzenleniyor karalama kampanyaları oluşturuluyor. 15 Temmuz Darbe girişimi Ülkemize oynanan en büyük komplo idi ama Cumhurbaşkanımızın feraseti milletimizin cesareti gözü dönmüş canileri geri püskürttü. İnanıyorum ki Türk halkı ve biz yöneticiler bu oyunları bozarak kimseye fırsat vermeden el birliği ile zengin, kendi kendine yeten, kalkınabilen, dik duruşunu bozmayan bir Ülke olacağız. Birliğimiz, beraberliğimiz baki kalacak kimseler üzerimizden rant sağlayamayacak. Bizler ülkemize ve milletimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam.

Bugün burada sizlerle yaptığımız toplantıda sizleri çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek ve her birinizi ayrı ayrı dinleyerek sorunlarınızı giderebilmek adına neler yapabiliriz bunları konuşmak için bir araya geldik. Tüm sorunlarımızı El birliği ile çözüme ulaştıracağız.’’ Dedi.

Mahalleleri ile ilgili sıkıntıları dile getirmek için söz alan mahalle muhtarları yapılan toplantının çok verimli olduğunu belirterek bu tür istişare toplantılarının sıklıkla yapılmasını istediler. Muhtarlar sırayla söz alarak sorunlarını anlatırken Belediye Başkanı Mustafa Belur’un talimatı ile ivedilikle yapılması gereken mahallelerdeki sorunları Belediye Fen İşleri Müdürü Vedat yazıcı not aldı ve en kısa zamanda çözüleceğinin sözü verildi.

ayvacik-belediyesi-muhtarlar-toplantisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.