Samsun Protokulu ve Siyasilerden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Samsun Protokulu ve Siyasilerden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
18.05.2023
A+
A-

KARAASLAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“19 Mayıs 1919; tarihi zaferlerle dolu milletimizin istiklal aşkının ve vatan sevgisinin tüm dünyaya ilan edildiği, zorluklar karşısında giderek daha da artan direniş ruhuyla ecdadımızın tarih yazdığı gündür. 19 Mayıs’ta milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda topyekûn mücadele vermiş, imkân karşısında imanıyla yazdığı kahramanlık destanıyla kutlu bir zafere erişmiştir.

104 yıl önce 19 Mayıs’ta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun’da coşkuyla karşıladığımız o gün yaşadığımız tarifsiz gururu ve heyecanı bugün de yaşıyoruz. Milli Mücadelemizi başlatan ilk adımın atıldığı Samsun’umuzdan Anadolu’ya dalga dalga yayılan istiklal ve istikbal ruhu, milletimizin azmiyle katlanarak büyümüş ve Cumhuriyetimizin İlanı’na giden yolu açmıştır.

Kahraman ecdadımız tarih boyunca her dönem, vatanımıza kast eden hainler karşısında dimdik durmuş, cesaretiyle her zorluğu aşmış, mukaddes bildiği değerleri canı pahasına muhafaza etmiştir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız kuvvetle her güçlüğün üstesinden başarıyla gelmiş bir millet olarak bugün de her alanda sürdürdüğümüz tavizsiz mücadeleyle yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkemiz 19 Mayıs’tan aldığı ilhamla milli meselelerdeki ilkeli ve sağlam duruşuyla bugün de dostlarına güven, düşmanlarına korku vererek yürüyüşünü sürdürmektedir.

Aziz milletimize ve ülkemize yönelik çirkin niyetler besleyen, Türkiye’nin önünü kesmek isteyen odaklar asla emellerine ulaşamayacaktır. Bunun en güçlü delili de, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayarak tüm yurdu çepeçevre saran mücadele kararlılığıdır.

Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda, ülkemizin aydınlık yüzü olan kıymetli gençlerimizin Türkiye’yi her alanda daha da ileri taşıyacağına ve aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Sandıkçı: “19 Mayıs, milletimizin iman, azim ve cesaretle yazdığı hürriyet destanının başlangıcı olarak tarih sahnesine kazınmıştır”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın milletin bağımsızlık uğrunda yazdığı destanın başlangıcı olarak tarihte yer aldığını ifade etti.  Başkan İbrahim Sandıkçı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da şehrimizde milli mücadelenin meşalesini yakmış ve ülkemizi hadsiz düşüncelerle işgal etmeye yeltenen kuvvetlere karşı milletimizi birbirine kenetlemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü Tütün İskelesi’nden başlattığı bağımsızlık yolculuğu ile aziz milletimiz, şartlar ve koşullar her ne olursa olsun vatanından ve hürriyetinden vazgeçmeyeceğini açık bir şekilde dünyaya ilan etmiştir. Tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs, milletimizin iman, azim ve cesaretle yazdığı hürriyet destanının başlangıcı olarak tarih sahnesine kazınmıştır. Milletimizin gösterdiği bu inançlı ve kararlı mücadele esaret altında olan milletlere de örnek olmuştur. Gelecekte ülke yönetiminde söz alacak, çalışmalarıyla aziz milletimize en iyi şekilde hizmet edecek, yarınlarımızın umudu sevgili gençlerimizin, en iyi şekilde yetişmesi için büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor, onların hayallerini gerçekleştirebilmeleri adına her türlü desteği kendilerine sağlamayı sürdürüyoruz. Gençlerimizin, kahraman ecdadımızın vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğrunda mücadele ederek bizlere emanet bıraktığı bu toprakları ilelebet koruyacağına, onlardan aldığımız bağımsızlık ruhuna sahip çıkacağına ve bu değerleri sonraki nesillere aktaracaklarına şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı bir ömür diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin ve hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Kılıç’tan 19 Mayıs mesajı

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “19 Mayıs 1919’da ateşlenen meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.” dedi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da aziz milletimizin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıldönümünü, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ coşkusu içinde, hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı aziz milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. İşgal kuvvetlerini vatanımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın doğduğu 19 Mayıs, aynı zamanda aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her şartta sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da ateşlenen meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmekte; bu ışığı yarınlara taşımak için hepimize özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve Termeli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“19 Mayıs; işgale boyun eğmeyen, demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük için tüm varlığını ortaya koyan bir halkın yeniden ayağa kalktığı gündür. 19 Mayıs; tüm zorluklara rağmen yolundan geri dönmemenin, inancın, kararlılığın, bağımsız bir vatan sevdasının adıdır. Türk milletinin bu topraklarda özgürce, adil biçimde yaşama iradesinin meşalesi olan 19 Mayıs ruhu; geçmişte kalmamış, bugün hala devam etmektedir.

 

104 yıl önce bugün; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yaktığı meşale, sonsuza kadar ülkemizi aydınlatmaya devam edecek. Gençler; asla karamsar olmayın, umutsuz olmayın.  Unutmayın; Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözleri son nefesimize kadar pusulamızdır.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak ulusumuzun kaderini değiştirdiği tarih 19 Mayıs; Samsun için de gururun adıdır. 19 Mayıs deyince akla; Mustafa Kemal Atatürk, Kuvayı Milliye ruhu ve Samsun gelir. Kurtuluşun ve kuruluşun ilk adımının atıldığı kentimizden yakılan o meşale, bağımsızlık savaşı veren diğer uluslara da umut olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizmin sömürüsü altında ezilen ulusların da kurtuluş umududur.

 

Sevgili gençler;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı ve Türkiye Cumhuriyet’ini size emanet etmiştir. Bağımsızlık mücadelesinin adımının atıldığı bu günün sizlere armağan edilmesi, aynı zamanda yüce bir sorumluluktur. Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkacak her nesil sayesinde, bağımsızlığımıza ve vatanımıza olan tutkumuz her zaman ilk günkü gibi dinç kalacaktır. Cumhuriyetin yılmadan sonsuza dek korunması ve geleceğe taşınması da bu tutku sayesinde olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti, yeni nesillerle birlikte geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs 1919’da güzel kentimiz Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini gururla taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun varlık mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

Başkan Togar yayınladığı mesajda, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı, Milli Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan bu anlamlı günü, bir kez daha coşku ve minnetle kutluyoruz” dedi.

19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Togar, “Milletimizin adeta küllerinden doğduğu bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesi, emsalsiz bir zaferle sonuçlandırılmış, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Yıllar önce atılan bu adımlar, bugün hala kalbimizde atıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan ve millet aşkıyla topladığı, milli mücadelenin ilk ateşinin 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla yakıldığı bu anlamlı günü anıyor, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

Bu anlamlı günün yarınların sahibi Türk Gençliği’ne armağan edildiğini belirten Togar, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu değerli günü, geleceğimizin teminatı olan Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram, gençlerimizi eğitim, kültür ve çağın gereklilikleri ile ne denli iyi yetiştirirsek,  geleceğe de o denli güvenle bakabileceğimizin bir hatırlatıcısıdır. Güvenimizin sonsuz olduğu gençlerimize düşen görev, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektir. Unutmayalım ki, Türk gençliği, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugünlerin ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEMİRTAŞ 19 MAYIS 1919’UN 104.YILINI YAYIMLADIĞI MESAJLA KUTLADI

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Demirtaş, mesajında : İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ya Bağımsızlık Ya Ölüm sloganıyla başlattığı bu büyük mücadele bağımsızlık yolundaki en önemli kilometre taşlarından birisidir.

Bu necip Türk Milleti, uzak Asya’dan bir kısrak başı gibi Anadolu’ya uzanmış ve bu toprakları ilelebet yurt edinmiştir. Tarihinde hiç esaret görmemiş bir millet olarak, bağımsızlığına vurulmak istenen zincirleri, İstiklal Şairimizin mısralarında vücut bulduğu gibi “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım” nidasıyla Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı İstiklal Meşalesini sahiplenmiş ve 19 Mayıs 1919 tarihi aziz milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuştur.104 yıl önce başlatılan ve bugünümüze uzanan kahramanlık destanı 7’den 70’e her vatandaşımızın bağımsız bir vatan için mücadele ettiği, düşman işgalinin bitirildiği, şanlı bayrağımızın hep göklerde dalgalanmasını sağladığı birlik beraberlik şeref duyduğumuz gündür.

“19 Mayıs Atatürk’ün gençlere emanetidir”

Kıymetli gençler! 19 Mayıs Atatürk’ün sizlere emanetidir.  Vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak tarihi şan ve şerefle dolu ülkemizi daima ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Vatanımızın devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, merhum gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gençlerimizin, aziz milletimizin ve tüm İlkadımlı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aksu’dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Samsun
Milletvekili Ersan Aksu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayarak tüm yurda yayılan milli mücadele ruhunun bugün de aynı inanç, azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Milletvekili Ersan Aksu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

” Milli mücadele şehri Samsun’da 104 yıl önce yakılan istiklal meşalesini milletimiz ile birlikte gururla taşımaya devam ediyoruz. Hiçbir şartta himaye altına girmeyi kabul etmeyen milletimiz, istiklal ve istikbal mücadelesinde destanlar yazarken bağımsızlık yürüyüşünde de başarıyla yoluna devam etmiştir.

Vatanı, bayrağı, ezanı için her türlü tehditlere ve saldırılara omuz omuza vererek birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla karşı koyan milletimiz, Türkiye Yüzyılı’na da daha güçlü şekilde yürümenin kararlılığı ve inancındadır.

Bugüne kadar ülkemizi güçlendirmek ve Dünya’da söz sahibi devletler arasında yer almasını sağlamak adına Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk milleti, 19 Mayıs ruhunu yüreğinde hep yaşamış, birlik, beraberlik ve cesaretiyle Dünya’ya güçlü mesajlar vermiştir. Büyük hedeflere yürüyen, şer odaklarına asla fırsat vermeyen milletimiz her alanda onurlu mücadelesine devam etmektedir.

Ülkemizin yarınları, Türkiye Yüzyılı’nın emanetçileri, güven ve umut duyduğumuz gençlerimize çok büyük değer, destek ve önem veriyoruz. 21 yıldır olduğu gibi bugünde gençlerimiz için ülkemize devasa eserler kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye Yüzyılı hedefinde toplumun tüm kesimleri ve gençlerimiz ile omuz omuzayız. Sn. Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün Kahramanlarını Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber