İlkadım’da Mahalle Kreş ve Kültür Evleri Hizmete Giriyor

İlkadım’da Mahalle Kreş ve Kültür Evleri Hizmete Giriyor
09.05.2023
A+
A-

İlkadımlı çocukların okul öncesi eğitimine büyük destek veren çocukların nitelikli eğitim alabileceği ve kaliteli zaman geçireceği “Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri” İlkadım’da bir bir tamamlanarak hizmete giriyor.

İlkadım Belediyesi Kreş Müdürlüğü 7 mahallede hizmet veren mahalle kreşleriyle çalışan annelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kreş sorununa Kadıköy Mahallesi’nde çözüme kavuşturuyor.2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik, İlyasköy mahallelerinde 3 mahalle kreşini hizmete açan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği Kadıköy, Karasamsun, Cedit, Ataköy Mahalle kreşiyle İlkadım’da mahalle kreşlerinin sayısı 7’ye çıkıyor. Aktif olarak faaliyetlerine devam eden 6 kreşe ek olarak dar gelirli ve çalışan ailelerin yoğunlukta olduğu Kadıköy, Anadolu, Saitbey ,Reşadiye mahallerine hizmet verecek olan Kadıköy Kreş ve Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor. Mahalle sakinleri tarafından ilgi gören kreş açılış öncesinden ön kayıtlarına devam ediyor.

“Çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor”

Kreşlerin çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Mahalle kreşlerimiz 3-6 yaş arası çocuklarımızı kapsıyor. Her biri 350 metrekare alan olan mahalle kreşlerimiz bodrum katı dahil toplam 2 katlı ve 2 derslikli alana sahip.Tüm mahalle kreşlerimizde çocuklara tam donanımlı, güvenli ve ayrıcalıklı bir ortam sunuyoruz. Çocukların rahat ve güvenli bir biçimde oynayabileceği bahçe oyun alanlarıyla da göz dolduruyor. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde minik yavrularımıza geniş ve ferah bir ortam sağlamaya özen gösterdik.Buradaki muradımız çocuklarımızın eğitim hayatlarına ışık tutmayı, ailelerin ise iş hayatından geri kalmamalarını sağlamayı hedefliyoruz.Tüm İlkadımlı ebeveynleri kreşimize davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber