Samsun’da yoğun kar mesaisi

Samsun’da yoğun kar mesaisi
23.01.2022
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarısı ile birlikte kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Beklenen kar yağışı başladığında ise tüm ekipler 7/24 sahada etkin bir mücadele başlattı. Kapanan yüzlerce mahallenin yolu açılırken, sağlık ekiplerinin de hastalara ulaşımı konusunda aralıksız hizmet verildi. Başkan Mustafa Demir, “Hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerimizle birlikte kar yağışının etkili olduğu bölgelerde aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Kent merkezinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere il genelindeki birçok yerde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyu süren çalışmalarla vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcandı.

Soğuk havanın etkili olmasıyla kentte başlayan kar yağışına karşı yaşamın olumsuz etkilenmemesi için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 30 greyder, 20 traktör kepçe, 19 lastikli loder, 1 paletli loder, 41 kar bıçaklı kamyon, 15 arazöz, 18 mini case olmak üzere toplamda 144 araç ve 250 personelle sahada aralıksız çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

Bin 200 ton tuz, bin ton solüsyon kullanan ekipler il genelindeki 1249 mahalleden kapalı olan 384 mahalle yolunun açılması için gece yarısından itibaren çalışıyor. 

AMBULANSIN YOLU AÇILDI
Bu arada 19 Mayıs İlçesi Fındıklı mahallesinde hasta bir vatandaşı ambulansa yetiştirmek için de Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Karla kaplı yolda eve ulaşamayan ambulansın yolunu ekipler açtı. Hasta ambulansla hastaneye yetiştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerimizle birlikte kar yağışının etkili olduğu bölgelerde aralıksız çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber