Samsun’da yapım aşamasında yıkılan köprü utanç köprüsüne döndü

Samsun’da yapım aşamasında yıkılan köprü utanç köprüsüne döndü
13.11.2020
A+
A-

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde 10 mahallenin ilçe ile bağlantısını sağlayacak olan yapım aşamasında köprünün çökmesi tepkiye neden oldu.

Köprünün kendi ağırlığına dayanamayıp yıkılmasının ardından bölgede inceleme yapan CHP heyeti, köprü ayaklarının hangi yönlere bakacağı konusunda bile hata yapıldığının tespit edildiğini duyurdu.

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ne 4 kilometre uzaklıktaki Çalköy Mahallesi sınırlarında geçen yıl ihalesi yapılarak Mayıs ayında yapımına başlanan ve 10 mahallenin ilçe ile bağlantısını sağlayacak köprü, dün yapım aşamasında çöktü.

Giriş ve çıkışları 2 ayaklı olan, ortada ise ayak bulunmayan 15 metre genişlikte ve 50 metre uzunluktaki beton köprünün, taşıyıcı kolonların ağırlığa dayanamayarak çökmesi üzerine bölgede giden CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, “Liyakatsız kişilerce yapıldığı belli olan ve vatandaşın paralarının çöpe gitmesine sebep olan bu olayda bütün sorumlulardan hesap sorulmalıdır” dedi.

Kendi ağırlığına dayanamayıp çöken köprünün, henüz hizmete dahi alınmamış olduğuna dikkat çeken Bayburtlu, “Kendi ağırlığını bile taşıyamayan bu köprüye, teknik açıdan kimler izin verdiyse, bu köprüyü kullanacak olan hemşehrilerimizin canına kast etmişlerdir” diyerek, “Teknik bilgi, deneyim, mevzuata uygunluk bunların hepsi çok önemli niteliklerdir. Fakat bu köprü yapılırken, bunların hepsi göz ardı edilmiş. Köprü projesinin bu mevkiyi bilmeyen veya görmeyen birileri tarafından çizildiği ortada. Köprü ayaklarının hangi yönlere bakacağı konusunda bile hata yapılmış. Ve sonunda ortaya işte böyle bir utanç tablosu çıkmıştır. Yıkılan, sadece köprü değil, sorumsuz yönetim anlayışıdır. Heba edilen zaman, boşa harcanan kamu kaynakları. Bunların hepsi vatandaşımızın yaşadığı kayıplardır. Yazık değil mi, bunca yatırımın israf edilmesine! Bunun zararı nasıl ve kimden tazmin edilecek? Bu köprü ya hizmete girdikten sonra çökseydi? Hukuken ve vicdanen, böyle bir felaketin hesabını hangi yetkili verebilir?” ifadelerini kullandı.

Bu arada Çalköy köprüsünün yapımı için Samsun Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 30 Mart 2019 tarihinde ihaleye çıkarıldığı ve Mayıs ayında da çalışmalara başlandığı belirtildi.

Çöken köprü ile iligili teknik inceleme başlatıldığı da öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber