Samsun’da Vatandaşa 4 Ayda 37 Milyon TL yardım yapıldı

Samsun’da Vatandaşa 4 Ayda 37 Milyon TL yardım yapıldı
30.04.2022
A+
A-

Samsun’da 2022 yılının ilk 4 ayında ihtiyaç sahiplerine 37 milyon TL yardım yapıldı.

Samsun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, sosyal devlet anlayışı kapsamında kaynakların etkin bir biçimde kullanılmasının sağlanması ve ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyal yardımlarla desteklenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bu yıl #SamsundaRamazan’ın çok farklı bir manevi atmosferde idrak edildiğini ve tüm kurum temsilcilerimizle birlikte iftar sofralarını her akşam farklı bir evde ihtiyaç sahipleri, kimsesizler, yetim ve öksüzler, aziz şehitlerimizin yakınları, kahraman gazilerimiz, kıymetli büyüklerimiz, öğrencilerimiz, Mehmetçiklerimiz, Emniyet, Jandarma ve 112 personelimizle paylaşmaya gayret ederek, mübarek ayın manasına yakışır bir şekilde yaşanmasına hassasiyet gösterdiklerini ifade eden ve duyarlılıkları için belediyelerimizin ve tüm kurumlarımızın yöneticilerine teşekkür eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kendisinin de her gün farklı bir hane ve kurumun iftar sevincine ve bereketine ortak olduğunu ve yine iftar sonraları da aile ziyaretlerinde bulunduğunu belirterek, bu anlamda dolu dolu geçen Ramazan ayının devlet-millet kaynaşmasına ve muhabbete vesile olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra, Merkez ve 17 İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın da güçlü ve sosyal bir toplum olma yolunda vatandaşlarımızın sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayretiyle sürdürdüğü faaliyetlerini Ramazan ayında en üst seviyeye çıkardığını belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gerek bu ziyaretler sırasında gerekse de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın çalışmaları neticesinde tespit edilen ailelere yılın ilk dört ayında 12 bin haneye 6 milyon TL’lik gıda yardımı, 45 bin haneye 10 milyon 310 bin TL’lik aile yardımı, 4.420 haneye 1 milyon 447 bin TL’lik yakacak yardımı ve 6.350 kişiye 841 bin TL’lik barınma yardımı yapılmış olup, büyük çoğunluğu Ramazan ayında olmak üzere 2022 yılının ilk dört ayında eğitim ve sağlık yardımları da dahil toplam 37 milyon TL’lik yardım yapılmıştır. Ayrıca ilimiz genelinde Ramazan ayı süresince yaklaşık 3 bin haneye de sıcak iftar yemeği ulaştırılmıştır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber